26.7 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Οι τέλειες αναμνήσεις από το EURO 2004: Πανζουρλισμός και εκατομμύρια Έλληνες στους δρόμους [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κάποιος με λίγες λέξεις, το τι έζησε η Ελλάδα στις 4 Ιουλίου το 2004. Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Εθνική μας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική της ιστορία και έκανε τους πάντες να της «βγάλουν το καπέλο» και να αποδεχθούν την τρομερή δουλειά του Ότο Ρεχάγκελ και το πάθος των διεθνών μας.

Απίθανες εικόνες από τη μια άκρη της Ελλάδας ως στην άλλη

Μετά το παιχνίδι με την Πορτογαλία στον τελικό της Λισαβόνας και τη νίκη με 1-0, χάρις την τρομερή κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα, όλοι οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Η νύχτα έγινε μέρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, με την Εθνική να γίνεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Χαμός για τον τίτλο της Ελλάδας, έγινε και στην Κύπρο. Χιλιάδες Κύπριοι, βγήκανε στους δρόμους της Λευκωσίας, προκειμένου να γιορτάσουν για αυτό το μυθικό επίτευγμα. Πολλά χαμογέλα, πολλές συγκινήσεις, σε μία μέρα που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.

«Σείστηκε» το Καλλιμάρμαρο με πάνω από 100 χιλιάδες Έλληνες – Τρομερή υποδοχή στο αεροδρόμιο

Ο κόσμος είχε «τρελαθεί» δικαιολογημένα με το σπουδαίο επίτευγμα της Εθνικής στην Πορτογαλία. Μετά την άφιξη της ομάδας στην Αθήνα, είχε οριστεί μία φιέστα τίτλου στο Καλλιμάρμαρο, όπου η αποστολή της Ελλάδας, θα γνώριζε την αποθέωση από τον κόσμο, όπου εν τέλει βρέθηκαν στο θρυλικό στάδιο, πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Παναθηναϊκό Στάδιο κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Χιλιάδες Έλληνες είχαν πάει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να υποδεχθούν την αποστολή. Εννοείται ότι δεν στάθηκαν μόνο εκεί, καθώς ακολούθησαν το πούλμαν των πρωταθλητών Ευρώπης σε όλη τη διαδρομή, με αποτέλεσμα από την κίνηση, να φτάσει στο Καλλιμάρμαρο 2:30 ώρες αργότερα.

Όταν έφτασε το πούλμαν της Εθνικής, ο κόσμος… παρανόησε. Χιλιάδες άνθρωποι να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα έβλεπαν. Πρώτοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια τους και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.

Eurokinissi

Όταν ο Ζαγοράκης σήκωσε στον «ουρανό» το τρόπαιο του EURO, η Εθνική αποθεώθηκε από τον κόσμο, με τον αρχηγός της ομάδας να λέει: «Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την υποδοχή. Είμαστε χαρούμενοι γιατί σας κάναμε τόσο ευτυχισμένους όσο δεν το περιμέναμε».

Eurokinissi
Η αποθέωση των ξένων media για την Ελλάδα

Σε καμία περίπτωση η Εθνική δεν είχε πάει ως φαβορί στη διοργάνωση. Ίσα ίσα που δεν ήταν πολλοί που πίστευαν στο ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μία καλή πορεία στο EURO. Τελικά, ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του, έδειξαν όχι μόνο ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά, αλλά μπορούν να κάνουν την ποδοσφαιρική Ευρώπη να μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Τα ξένα ΜΜΕ αποθέωσαν τη γαλανόλευκη και μέχρι σήμερα, αποτελεί το EURO του 2004, ως μία από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις που έχουν γίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό