Home Πολιτική Οι συμβουλές και οι προετοιμασίες Μητσοτάκη λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής

Οι συμβουλές και οι προετοιμασίες Μητσοτάκη λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, είναι έτοιμα τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης ώστε τη Δευτέρα, να κατατεθούν στο ΣτΕ για έγκριση.

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητά “κράττει” από τα στελέχη της ΝΔ και όσους ετοιμάζονται να ράψουν υπουργικά κουστούμια, ωστόσο ο ίδιος όπως οφείλει, δεν αναμένει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής , να πάρει “χαρτί και μολύβι” όπως αρέσκονται να γράφουν οι δημοσιογράφοι, για να συγκροτήσει τη νέα του κυβέρνηση, εφόσον οι πολίτες επιλέξουν να δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ στις κάλπες της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει και πρέπει να είναι έτοιμος να σχηματίσει την κυβέρνηση του την επόμενη ημέρα. Όπως τόνισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega “το κοινοβουλευτικό σύστημα επιτάσσει η κυβέρνηση να ορκίζεται αμέσως, Τρίτη, Τετάρτη” προσθέτοντας ότι για τον ίδιο “δεν είναι ένδειξη αλαζονείας αλλά καλής προετοιμασίας”, ώστε να είναι έτοιμος για αυτό το ενδεχόμενο.

“Προφανώς βλέπω τις δημοσκοπήσεις και οφείλω να ετοιμάζομαι γι’ αυτό το ενδεχόμενο και είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά θα εξακολουθήσω να επιμένω στην ανάγκη να κρατάμε χαμηλά τους τόνους, να μην υπάρχει καμία προεξόφληση εκλογικού αποτελέσματος” είπε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας πως “Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε προχωρήσει και στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, αλλά για μένα “κράττει” από αυτούς ή αυτές που προεξοφλούν υπουργική θέση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, είναι έτοιμα τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης ώστε τη Δευτέρα, να κατατεθούν στο ΣτΕ για έγκριση.

Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πέραν των ανακοινώσεων που έχουν γίνει σχετικά με τις αλλαγές στη δομή του κυβερνητικού σχήματος, δεν αναμένονται άλλες, ωστόσο οι πληροφορίες από την οδό Πειραιώς κάνουν λόγο για σαρωτικές αλλαγές στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο και στα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

Τα σενάρια για διασπάσεις ή συγχωνεύσεις υπουργείων όπως το Μεταφορών και Υποδομών ή το Ψηφιακής Πολιτικής με το Εσωτερικών αντίστοιχα, δεν πρόκειται να προχωρήσουν με βάση τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σημείωσε ότι παράλληλα δεν θέλει να δημιουργήσει “πληθωρισμό καινούργιων υπουργείων διότι αυτό έχει μία δυσκολία” που πιθανόν να δημιουργούσε και σημαντικές καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο.

Το νέο υπουργείο που θα δημιουργηθεί, όπως εδώ και καιρό έχει προαναγγείλει είναι μόνο το Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και το οποίο θα αποσπάσει ένα κομμάτι του Υπουργείου Εργασίας.

Επίσης, το Αθλητισμού θα μεταφερθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Υπουργείο Παιδείας και θα αναβαθμιστεί με τοποθέτηση Αναπληρωτή Υπουργού.

Παρότι πάντως ο πρώην πρωθυπουργός ήδη τοποθετεί ονόματα στο πλάνο του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, πηγές της Πειραιώς δηλώνουν ότι ακόμη και τα ονόματα πρωτοκλασάτων πρώην Υπουργών – “πέραν τριών-τεσσάρων επιτυχημένων στον τομέα τους “- για τους υπόλοιπους καινούριους και παλιούς που ακούγονται δεν έχουν “καταγραφεί οριστικά στα υπουργικά πόστα και οι καραμπόλες συνεχίζονται”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version