12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι συζητήσεις για το διαζύγιο των Γκέιτς ξεκίνησαν το 2019- Η παράμετρος Τζέφρι Έπσταϊν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μελίντα Γκέιτς άρχισε να μιλάει με δικηγόρους για το διαζύγιό της ένα χρόνο προτού ανακοινωθεί ότι χωρίζει με τον σύζυγό της Μπιλ Γκέιτς, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι κινήσεις για το διαζύγιο ξεκίνησαν το 2019 και εν μέρει οφείλονταν στις ανησυχίες σχετικά με τις σχέσεις του συζύγου της Μελίντα Γκέιτς με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν.

Η 56χρονη μίλησε με δικηγόρους από διάφορες εταιρείες ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, λέγοντας ότι ο γάμος της είχε «σπάσει ανεπανόρθωτα», ανέφερε η WSJ την Κυριακή, επικαλούμενη έγγραφα και άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η ανησυχία της για τους δεσμούς του πρώην συζύγου της με την Έπσταϊν χρονολογείται τουλάχιστον στο 2013, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι New York Times ανέφεραν επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2019 ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε συναντηθεί με τον Έπσταϊν αρκετές φορές και μία φορά έμεινε ως αργά στο αρχοντικό του στη Νέα Υόρκη.

Εκπρόσωπος του συνιδρυτή της Microsoft δήλωνε τότε ότι οι συναντήσεις είχαν ως επίκεντρο τη φιλανθρωπία. Ο Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στη φυλακή, εν αναμονή της δίκης για ομοσπονδιακές κατηγορίες που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών.

Οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τη συμμετοχή νομικών ομάδων που συνεργάστηκαν με έναν μεσολαβητή για να χωρίσουν την περιουσία του ζεύγους, την οποία ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index υπολογίζει στα 145 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να παραμείνουν συμπρόεδροι και διαχειριστές του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ λειτουργεί ως τρίτος διαχειριστής του ιδρύματος. Και οι τρεις ορκίστηκαν να δώσουν τη συντριπτική πλειονότητα του πλούτου τους.

Τις μέρες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που ο Μπιλ Γκέιτς δημιούργησε μεταβίβασε μετοχές σε τέσσερις διαφορετικές εταιρείες, αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, στη Μελίντα Γκέιτς, ανέφερε το Bloomberg. Το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από περίπου 14,1 εκατομμύρια μετοχές της Canadian National Railway Co.

Λίγες μέρες πριν πεθάνει σε φυλακή της Νέας Υόρκης, ο Έπσταϊν ονόμασε τον Μπόρις Νίκολιτς ως εφεδρικό εκτελεστή της διαθήκης του. Ο Νίκολιτς είχε εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος του Μπιλ Γκέιτς και πρόσφατα χρηματοδότησε περισσότερες από δώδεκα εταιρείες στην επεξεργασία γονιδίων και σε άλλες τεχνολογίες υγείας.

Σε διαδικτυακή του δήλωση εκείνη την εποχή, ο Νίκολιτς είχε πει στο Bloomberg ότι ο Έπσταϊν δεν τον είχε συμβουλευτεί για τη διαθήκη και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να εκπληρώσει τα καθήκοντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό