32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Οι στόχοι που πήραν αναβολή και ποιοι πήραν τη θέση τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τεχνικές τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν στην αντικατάσταση σε 2 από τα 20 ορόσημα και στόχους που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπεβλήθη το 4ο αίτημα της Ελλάδας για εκταμίευση 1 δισ. ευρώ από το σκέλος των επιχορηγήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνικές τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούν τη μεταφορά στο 5ο αίτημα που θα υποβληθεί εντός του έτους:

των υπογραφών των συμβάσεων για τα έργα πρασίνου και τα έργα οδοποιίας της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας καιτην επίτευξη του στόχου των 9.700 αιτήσεων για τα προγράμματα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Στη θέση τους εντάχθηκαν οι στόχοι που αφορούν στην:

εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία νέας δυναμικότητας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καιψηφιοποίηση 8 εκατ. σελίδων Α3/Α4 αρχείων της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ.Το αίτημα της 4ης δόσης

Όσον αφορά στο αίτημα για την εκταμίευση της 4ης δόσης για επιχορηγήσεις, περιλαμβάνει συνολικά 17 ορόσημα και 3 στόχους. Καλύπτει μετασχηματιστικές μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη δημιουργία συστήματος ποιοτικού ελέγχου της επαγγελματικής εκπαίδευσης, την επιτάχυνση των επενδύσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, την κωδικοποίηση και απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος και την παροχή δεξιοτήτων στο δικαστικό προσωπικό. Επίσης, καλύπτει  σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, η εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης για την ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακαινίσεις ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια, βελτίωση των υδάτινων και αθλητικών υποδομών και αναδάσωση, αποκατάσταση δασών και μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί τον Απρίλιο το αντίστοιχο 4ο αίτημα εκταμίευσης πόρων, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης μετά από την επίτευξη, και μάλιστα νωρίτερα από το προβλεπόμενο, του στόχου της συμβασιοποίησης δανειακών πόρων ΤΑΑ.

3,3 δισ. ευρώ έρχονται τους επόμενους μήνες

Συνολικά, οι εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ταμείου, που αναμένονται τους επόμενους μήνες, ανέρχονται πλέον σε 3,3 δισ. ευρώ. Επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του αιτήματος από την Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας αφορά συνολικά 35,95 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 18,2 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 17,7 δισ. ευρώ σε δάνεια. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης περιλαμβάνει 381 ορόσημα και στόχους, 75 μεταρρυθμίσεις και 103 επενδύσεις. Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή έχει εκταμιεύσει περίπου το 41% ​​των κονδυλίων που διατέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή 14,9 δις. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και η προχρηματοδότηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό