23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι σειρές του Ant1 που προσέφεραν γέλιο τη δεκαετία 2000-2010

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην 30χρονη διαδρομή του, ο Ant1 έχει προσφέρει στιγμές γέλιου στους τηλεθεατές με τις 120 σειρές που πρόβαλλε.

Τη δεκαετία, 2000-2010 προβλήθηκαν σειρές, που ξεχώρισαν και οι ατάκες τους, μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούνται από τους τηλεθεατές.

Η τηλεοπτική διαδρομή από την «Ιδιαιτέρα για κλάματα» μέχρι και την «Oνειροπαγίδα», έχει κρατήσει παρέα στους τηλεθεατές πολλές ώρες.

Ας δούμε όμως τις κωμικές σειρές του Ant1 που προσέφεραν γέλιο τη δεκαετία 2000-2010

«Ιδιαιτέρα για κλάματα» (2000)

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου

Η Λίζα είναι ένα άνεργο κορίτσι που ψάχνει για δουλειά. Στο απέναντί της διαµέρισµα µένει ο Σταµάτης, ένας νέος φοιτητής, ερωτευµένος µαζί της. Εκείνη, όµως, τον βλέπει µόνο σαν φίλο. Έπειτα από έξι µήνες ανεργίας, η Λίζα γνωρίζει τον γοητευτικό πρόεδρο µιας εταιρείας χηµικών προϊόντων και τον ερωτεύεται παράφορα. Η ιστορία αρχίζει και έχει πολλές κωμικές καταστάσεις να αφηγηθεί.

«Άκρως οικογενειακόν» (2001)

Σενάριο: Ρένα Ρίγγα, συνεργάζεται ο Πάνος Αµαραντίδης

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Η πιο αγαπημένη οικογένεια της ελληνικής τηλεόρασης μας αποκάλυψε τα µυστικά της οικογενειακής γαλήνης και του οικογενειακού… µπάχαλου.

«Οικογένεια Καράµπελα» (2002)

Σενάριο: Μαίρη Σταυρακέλη

Σκηνοθεσία: Κώστας Λυχναράς

Η σειρά αφηγείται τις περιπέτειες µιας µικροαστικής οικογένειας, η οποία δέχεται να συµµετάσχει σε ένα πρωτότυπο «ριάλιτι σόου». Σύντοµα, η καθηµερινότητα της οικογένειας µετατρέπεται σε θέαµα και οι ίδιοι σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες µιας πραγµατικότητας, όπου το πλαστό µπερδεύεται µε το πραγµατικό και το σοβαρό µε το γελοίο.

«Το πιο γλυκό μου ψέμα» (2002)

Σενάριο: Πάνος Έξαρχος

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Στην προσπάθειά της να καταξιωθεί ως συγγραφέας, μια όµορφη δικηγόρος στέλνει το βιβλίο της σε έναν εκδοτικό οίκο, υπογράφοντας µε ανδρικό όνοµα. Η παράτολµη αυτή κίνηση την οδηγεί σε µία σειρά απίστευτων παρεξηγήσεων, αφού η εκδοτική εταιρεία εκτός από το βιβλίο, θέλει να «πουλήσει» και την εικόνα ενός άνδρα συγγραφέα-sex symbol! Όταν µπαίνει στο παιχνίδι και ο έρωτας, όλα µπερδεύονται γλυκά και ξεκαρδιστικά…

«Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» (2002)

Σενάριο: Αλέξανδρος Ρήγας, Δηµήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι µόνο για τους λεβέντες, αλλά και για τις ωραίες υπάρξεις. Γυναίκες που παραστράτησαν, εγκλημάτησαν και βρέθηκαν στη «στενή». Είκοσι από αυτές θα καταλήξουν στις πρότυπες γυναικείες φυλακές του Καλάµου, όπου ο ψυχολόγος Μήτσος Παυλάτος βάζει σε εφαρµογή ένα πρωτοποριακό σχέδιο για την αναµόρφωση του σωφρονιστικού συστήµατος.

«Τα φιλαράκια» (2002)

Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου

Ο Ανδρέας και ο Νικήτας είναι δύο γείτονες αταίριαστοι, µε τελείως διαφορετικούς τρόπους ζωής, που έχουν ένα κοινό σηµείο: είναι ψάλτες στην ίδια εκκλησία, όπου µεταφέρουν τις µεταξύ τους φαγωµάρες! Υπάρχει, όµως, και κάτι άλλο κοινό µεταξύ τους: έχουν και οι δύο πρόβληµα µε τις γυναίκες τους.

«Λευκός Οίκος» (2003)

Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέµπος

Τρεις άνθρωποι ενώνονται από τη µοίρα και σχηµατίζουν µια εκρηκτική οµάδα: γίνονται τιµωροί απατεώνων, µε έδρα τον… Λευκό Οίκο, ένα άσπρο νεοκλασικό σπίτι.

«Ελλάς το μεγαλείο σου» (2003)

Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέµπος

Τρεις ελληνικές οικογένειες από διαφορετικούς τόπους καταγωγής, που έχουν συγγενικούς δεσµούς, ζουν σε ένα τριώροφο κτίριο στο… χωνευτήρι της Αθήνας και πασχίζουν να διατηρήσουν τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους. Λαϊκοί άνθρωποι, ο καθένας µε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, µοιράζονται τους έρωτες, τις φαγωµάρες, τα απωθηµένα, τα κουτσοµπολιά και τις αγωνίες για τα παιδιά τους.. Όµως, όπως συµβαίνει στις οικογένειες, όλα αυτά που χωρίζουν τους ήρωες της σειράς είναι συνήθως και αυτά που τους ενώνουν…

«Καφέ της Χαράς» (2003)

Σενάριο: Χάρης Ρώµας, Άννα Χατζησοφιά

Σκηνοθεσία: Κώστας Λυχναράς , Τάκης Μιχαήλ

Το καφέ της Χαράς, αφού δίχασε τους κατοίκους του περίφηµου… Κολοκοτρωνιτσίου, αναδείχτηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, σημειώνοντας εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης. Τη φετινή σεζόν, επέστρεψε στις οθόνες μας και η επιτυχία του συνεχίζεται!

«Θα βρεις το δάσκαλό σου» (2005)

Σενάριο: Γιώργος Κρητικός

Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Κροντηροπούλου

Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο γνωρίζεται επεισοδιακά με τον 28χρονο Θάνο. Με την αρχή της σχολικής χρονιάς, μια δυσάρεστη έκπληξη την περιμένει, όταν επιστρέφει στην 3η Λυκείου: ο Θάνος είναι ο πρωτοδιοριζόμενος καθηγητής φυσικής στο κολέγιο της. Η αρχική αψιμαχία μεταφέρεται και στην αίθουσα: ποιος θα υποτάξει ποιόν. Στη γωνία όμως, παραμονεύει ο έρωτας.

«Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» (2007)

Σενάριο : Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά

Σκηνοθεσία : Χρήστος Παληγιαννόπουλος

Λίγο πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου… Ο Χάρης Ρώμας διευθύνει το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο, ένα πρότυπο οικοτροφείο θηλέων που φιλοξενεί στους κοιτώνες του κορίτσια καλών οικογενειών απ’ όλη την Ελλάδα. Όταν στο Παρθεναγωγείο φτάνει η όμορφη, χειραφετημένη και προοδευτική καθηγήτρια, Ζωή, έρχονται τα πάνω κάτω.

«Λόλα» (2008)

Σκηνοθεσία: Κώστας Κωστόπουλος, Θανάσης Τσαουσόπουλος, Στάμος Τσάμης, Στέφανος Κοντομάρης

Διασκευή – Απόδοση Σεναρίου: Άννα Χατζησοφιά

Ο Λεωνίδας ήταν το απόλυτο ανδρικό πρότυπο. Δυναμικός και επιτυχημένος μάνατζερ σε ανδρικό περιοδικό και παράλληλα ένας αδίστακτος Δον Ζουάν, που άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα και άφηνε ραγισμένες καρδιές στο διάβα του… Μία από τις ραγισμένες καρδιές, που έμελλε να είναι η τελευταία, φρόντισε να τον «αλλάξει» μια και καλή! Πήγε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες και τελικά τα κατάφερε. Ο Λεωνίδας πήγε για ύπνο άντρας και ξύπνησε… γυναίκα με τα όλα του! Το ερώτημα τώρα είναι: θέλει η Λόλα να ξαναγίνει άντρας;

«Λίτσα.com» (2008)

Σενάριο:  Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Παναγιώτης Μαντζιαφός

Σκηνοθεσία:  Όλγα Μαλέα

Η Λίτσα είναι μία μοντέρνα σταχτοπούτα. Ζει με την καταπιεστική οικογένειά της (μητέρα- πατέρα, αδελφό και γιαγιά) και εργάζεται στο κομμωτήριο της πανούργας και χειριστικής Τζένης. Παρόλο που αγαπάει την οικογένειά της και της αρέσει πολύ η δουλειά της, νιώθει να πνίγεται. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πιάνει τον σύντροφό της να την απατά. Και πάνω που αποφασίζει να μην εμπιστευτεί ξανά κανέναν άντρα, ο έρωτας της χτυπά την πόρτα στο πρόσωπο του Ηλία, ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου που έχει σχέση με την αφεντικίνα της.

«Εργαζόμενη Γυναίκα» (2009)

Σενάριο: Σάρα Γανωτή – Νίκος Σταυρακούδης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φιλιώτου

Σειρά αυτοτελών επεισοδίων. Σε κάθε επεισόδιο, η Ελένη Ράντου υποδύεται μια εργαζόμενη γυναίκα, διαφορετικών επαγγελμάτων, και δίνει με αστείο τρόπο την εικόνα της ζωής της.

«Ο πόλεμος των άστρων» (2010)

Σενάριο: Κώστας Βαζάκας

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ρασιδάκης, Χρήστος Δήμας

Τα ζώδια ζωντανεύουν και πρωταγωνιστούν στη μοναδική… αστρολογική κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης. Φλερτάρουν μεταξύ τους, κάνουν σεξ, ερωτεύονται, εκνευρίζονται, παρεξηγούνται, καβγαδίζουν, κάνουν απιστίες, εκδικούνται.

Παράλληλα, ο αστρολόγος Γιώργος Πανόπουλος, με εγκυρότητα αλλά και χιούμορ, σχολιάζει, εξηγεί και προβλέπει τις εξελίξεις.

«Oνειροπαγίδα» (2010)

Σενάριο: Τίνα Καμπίτση

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα

Σε ένα απομακρυσμένο νησί, κρυμμένη μέσα στα δέντρα, βρίσκεται η «Ονειροπαγίδα». Αυτός ο πέτρινος ξενώνας υποδέχεται την κακομαθημένη και ζάπλουτη Κατερίνα όταν εκείνη ναυαγεί. Μαζί της ναυαγεί κι η ζωή που ήξερε μέχρι σήμερα. Η «Ονειροπαγίδα» το κάνει το θαύμα της και η Κατερίνα σιγά – σιγά ζει ένα απίστευτο, υπέροχο όνειρο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό