20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι Σαουδάραβες εκταμίευσαν ήδη 167 εκ. ευρώ για μεταγραφές στη Νιούκαστλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νιούκαστλ, αφού κατέλαβε την 11η θέση της βαθμολογίας στο περασμένο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσει να βελτιωθεί την επόμενη σεζόν.

Ένα χέρι βοήθειας προς αυτήν την κατεύθυνση προφανώς προέρχεται από τους ιδιοκτήτες της, την κοινοπραξία με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), που διαθέτει τους απαραίτητους πόρους στην αγγλική εταιρεία για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού.

Η επιλογή του νέου προπονητή χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2021, όταν προσλήφθηκε ο Άγγλος Έντι Χάου. Σίγουρα όχι ένα βαρύ όνομα, αλλά μια φιγούρα που έχει καταφέρει να φέρει αποτελέσματα στις «Καρακάξες» και που με τις νέες προσθήκες μπορεί να προσπαθήσει για ακόμη ψηλότερα.

Ο σύλλογος δεν λυπήθηκε τα έξοδα και τον Μάιο «αγόρασε» και τον νέο αθλητικό διευθυντή. Στην πραγματικότητα, ο Νταν Άσγουορθ έφτασε στο σύλλογο αφού πληρώθηκε η απαραίτητη αποζημίωση για να αποδεσμευθεί από τις υποχρεώσεις του Μπράιτον. Ωστόσο, όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο, η μεγαλύτερη δαπάνη μέχρι στιγμής έγινε για τους παίκτες.

Μεταξύ της αγοράς του Ιανουαρίου 2022 και της τρέχουσας καλοκαιρινής, η νέα ιδιοκτησία της Νιούκαστλ έχει ήδη επενδύσει συνολικά 167 εκατομμύρια ευρώ. Η μεγαλύτερη δαπάνη μέχρι στιγμής είναι αυτή που έχει καταγραφεί για τον Μπρούνο Γκιμαράες.

Ο Βραζιλιάνος μετακόμισε από τη Λιόν βάσει συμφωνίας ύψους 42 εκατ. ευρώ, που μπορεί να φτάσει συνολικά τα 50,1 εκατ. αν πληρωθούν όλα τα μπόνους που προβλέφθηκαν στη συμφωνία.

Τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, μετά την άφιξη της κοινοπραξίας με επικεφαλής την PIF:

Μπρούνο Γκιμαράες – 42 εκατομμύρια ευρώ (συν 8,1 εκατομμύρια μπόνους) Σβεν Μπότμαν – 37 εκατομμύρια ευρώ (συν 3 εκατομμύρια μπόνους) Κρις Γουντ – 30 εκατομμύρια ευρώ Ματ Τάργκετ – 17,5 εκατομμύρια ευρώ Νταν Μπερν – 15 εκατομμύρια ευρώ Κίεραν Τρίπιερ – 14 εκατομμύρια ευρώ Νικ Πόουπ – 11,15 εκατομμύρια ευρώ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό