31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Οι Ρώσοι στοχεύουν το Παρίσι2024 με deepfake βίντεο του Τομ Κρουζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε «ντοκιμαντέρ» με τίτλο “Olym Has Fallen” ο χολιγουντιανός σταρ κατακρίνει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με μία «περίεργη, απαξιωτική ιστορία»

Σε συνέντευξή του εχθές από την Σουηδία, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ , δήλωσε ότι οι ευρωεκλογές δεν κινδυνεύουν από την παραπληροφόρηση μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς «οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

Σε νέα έκθεση της Microsoft αναφέρεται ότι η Ρωσία στοχεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με μια εκστρατεία παραπληροφόρησης με ΑΙ– επιστρατεύοντας ακόμα και τον Τομ Κρουζ! 

Σε deepfake τύπου ντοκιμαντέρ, με τίτλο Olym Has Fallen (Οι Ολυμπιακοί έπεσαν) εμφανίζεται ο χολιγουντιανός σταρ να κατακρίνει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Τόμας Μπαχ, παρουσιάζοντας ν μια  «περίεργη, απαξιωτική ιστορία» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Deepfake, Tom Cruise ve “Olym Has Fallen”: Rusya, 2024 Paris Olimpiyatları’nı nasıl baltalamaya çalışıyor?https://t.co/dcG1FkJ8vP

— Medyascope (@medyascope) June 4, 2024

Το ψεύτικο βίντεο με την φωνή τεχνητής νοημοσύνης του Τομ Κρουζ, ανέβηκε πέρυσι τος Telegram. Για να γίνει μάλιστα πιο πιστευτό, αναφέρει επίσης ότι η παραγωγή έγινε από το Netflix και προωθείται με κριτικές πέντε αστέρων από τους New York Times και το BBC.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέκλεισε την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Οκτώβριο επειδή αναγνώρισε τοπικά ολυμπιακά συμβούλια στις ρωσοκρατούμενες περιοχές της Ουκρανίας, το Λουχάνσκ, το Ντονέτσκ, την Χερσώνα και την Ζαπορίζια.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από μια ομάδα που συνδέεται με το Κρεμλίνο – την Storm-1679 – η οποία στο παρελθόν είχε εξαπατήσει Αμερικανούς ηθοποιούς να ηχογραφούν μηνύματα στο Cameo, έναν ιστότοπο όπου οι κοινοί θνητοί πληρώνουν διασημότητες για να τους στείλουν προσωπικά βίντεο – σαν αυτόγραφα, αλλά σε βίντεο.

Στη συνέχεια, η Storm-1679 πήρε τα βίντεο και τα μετέτρεψε με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε μηνύματα αντι-Ουκρανικής προπαγάνδας.

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό