18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι πόλεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 θα έχουν δικές τους χορηγίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με το ψηφιακό μέσο Sports Business Journal και παρόλο που η FIFA δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το μέτρο, οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 θα μπορούν να πουλήσουν τις δικές τους εταιρικές χορηγίες.

Στόχος του μέτρου θα είναι να συμβάλει στην αντιστάθμιση των δαπανών που σχετίζονται με τη διοργάνωση των αγώνων.

Εάν οι εταιρείες υπογράψουν συμφωνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, θα αναφερθεί ότι θα προέρχονται από τη διοργανώτρια πόλη και δεν θα είναι μέρος του εμπορικού προγράμματος της FIFA.

Επιπλέον, τα brands δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν κανένα από τα δικαιώματα ή την πνευματική ιδιοκτησία του κυβερνώντος οργανισμού του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων των λογότυπων και των σημάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIFA δεν έχει επιβεβαιώσει καμία λεπτομέρεια για το πρόγραμμα, αν και πολλά ανώτερα στελέχη στις επιτροπές των πόλεων υποδοχής έχουν πει ότι το τρέχον πλαίσιο επιτρέπει σε κάθε πόλη να εγγράψει έως και 10 εταιρείες ως μεμονωμένους χορηγούς.

Το μοντέλο, εφόσον προκριθεί, θα ήταν παρόμοιο με τα δικαιώματα που κατέχουν οι οικοδεσπότες του Super Bowl, οι οποίοι είναι επίσης περιορισμένοι ως προς τη χρήση της επίσημης πνευματικής ιδιοκτησίας της National Football League (NLS).

Αν και δεν είναι ακόμη βέβαιο, η FIFA θα δώσει στις πόλεις υποδοχής το πράσινο φως για τη δημιουργία κεφαλαίων από χορηγίες, αλλά θα σημειώσει ότι τέτοιες συμφωνίες δεν θα επηρεάσουν την ικανότητά τους να πουλήσουν προσοδοφόρες συμφωνίες που καλύπτουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό