14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη παρουσίασαν πτώση της τάξης του 10% τον Ιούλιο αλλά οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών συνεχίζουν να αυξάνονται εις βάρος των plug-in υβριδικών. Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις σε 27 ευρωπαϊκές χώρες έφτασαν τις 866.038, ένας αριθμός κατά 100.415 μικρότερος σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021 ενώ συνολικά, οι νέες ταξινομήσεις πανευρωπαϊκά από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο έφτασαν τις 6.498.609 που αναπαριστά μία πτώση της τάξης του 13% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2021, όταν οι επιπτώσεις της πανδημίας βρίσκονταν ακόμα στο ζενίθ.

Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη τώρα όμως, με τις ελλείψεις στους ημιαγωγούς να εξακολουθούν να μαστίζουν την παραγωγή και το αγοραστικό κοινό να εμφανίζεται δικαιολογημένα επιφυλακτικό καθώς η κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως προκαλεί μία ανησυχία για το προσεχές μέλλον. Ανησυχία που σίγουρα παίζει τον ρόλο της ιδίως όταν μιλάμε για την δέσμευση σε μία επένδυση όπως η αγορά νέου αυτοκινήτου.

Επιστρέφοντας στις πωλήσεις, ένα από τα σημεία που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η πτώση κατά 22% στις ταξινομήσεις νέων plug-in υβριδικών αυτοκινήτων που εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία χάνει την εύνοια που απολάμβανε σε νομοθετικό επίπεδο καθώς οι κυβερνήσεις επιδοτούν κατά κύριο λόγο πλέον τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έτσι, οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών με μπαταρίες αυξήθηκαν κατά 20% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς τους στο 10.4%! Το Volkswagen Group επηρεάστηκε περισσότερο από τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στις πρώτες ύλες και τα εξαρτήματα, με εταιρίες όπως η Stellantis και η Renault να επωφελούνται από αυτό. Στην λίστα με τα best-sellers για τον Ιούλιο όμως, ένα Volkswagen είναι αυτό που βρίσκεται στην πρώτη θέση καθώς το T-Roc πούλησε 18.938 αυτοκίνητα παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 15%. Με πτώση 19% αλλά και πάλι στην δεύτερη θέση είναι το Dacia Sandero ενώ το Peugeot 208 κατάφερε να πουλήσει 16.317 αυτοκίνητα. Ακολουθεί το Toyota Yaris με κάτι λιγότερο από 15.000 αυτοκίνητα, το Dacia Duster, το Fiat 500, το Hyundai Tucson, το VW Golf, το Opel Corsa και το Kia Sportage που κλείνει το top10 για τον Ιούλιο με 12.698 νέες ταξινομήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό