19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του διαστημικού ταξί της NASA

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Starliner θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτία στο Διάστημα.

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα το CST-100 Starliner ένα νέο όχημα μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων στο Διάστημα. Το σκάφος αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Boeing και της NASA στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία να απεξαρτηθεί από τα ρωσικά σκάφη Soyuz μετά την απόσυρση του στόλου των διαστημικών της λεωφορείων.

Ήδη έχει κατασκευαστεί από τη μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική εταιρεία στον κόσμο, την Space X του Ελον Μασκ, ένα διαστημικό σκάφος μεταφοράς προσωπικού και φορτίων που χρησιμοποιεί η NASA. Σειρά είχε τώρα το Starliner που πραγματοποιεί μια δοκιμαστική μη επανδρωμένη πτήση στον ISS, μεταφέροντας 250 κιλά προμηθειών και εξοπλισμού ενώ επιστρέφοντας θα μεταφέρει φορτίο περίπου 300 κιλών. H NASA και η Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο από το εσωτερικό του Starliner αλλά και από το σημείο που έχει σταθμεύσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Η διαθεσιμότητα ενός δεύτερου συστήματος, είναι σημαντική για τη χώρα» δήλωσε στο Reuters o Μπιλ Νέλσον, διοικητής της NASA λίγο πριν την εκτόξευση του σκάφους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό