35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Οι πολίτες ακούν συνεχώς για ανάπτυξη, λογικό να επιθυμούν και τα οφέλη

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πρέπει να επανασυνδεθούμε με την κοινωνία»

«Η κυβέρνηση πρέπει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία», ήταν το κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, σχολίασε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι «οι πολίτες ακούν συνεχώς για ανάπτυξη και δικαιολογημένα επιθυμούν να αποκομίσουν οφέλη από αυτήν. Είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, εξήγησε ότι αυτό δεν συμβαίνει για δύο λόγους: «Πρώτον, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι η μείωση θα φτάσει στους καταναλωτές και δεύτερον, γιατί η μείωση των εσόδων θα επηρεάσει την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης».

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντείνουμε την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας με συνεχή και σαρωτικά ελέγχους», προσέθεσε.

 

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε επίσης ότι «μόνο η ΝΔ συζήτησε για την Ευρώπη κατά την προεκλογική περίοδο» και τόνισε ότι η έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης είναι αρνητική για τη χώρα αλλά και για την ίδια την Κυβέρνηση, η οποία «πρέπει να αισθάνεται την πίεση».

«Η κοινωνία έστειλε το μήνυμά της στις εκλογές, και αυτό ήταν φανερό πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι «μας στοίχισε πολιτικά λόγω της υπερπροβολής του, τη στιγμή που ο κόσμος αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης και δυσανασχετούσε με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ένα αναγκαίο νομοσχέδιο που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα».

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα αλλάξει προσανατολισμό, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας. Λάβαμε ένα ηχηρό μήνυμα. Σε όσους είχαν έπαρση, κόπηκαν τα φτερά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία» και προσέθεσε ότι «είχαμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένες πολιτικές».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό