35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα ότι περιμένουν να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί

Ειδήσεις Ελλάδα

«Περιμένουν μόνο από εμάς να λύσουμε ακόμα περισσότερα προβλήματα»

«Η εικόνα όλη λέει δύο πράγματα ταυτόχρονα. Το ένα είναι ότι είχαμε μία σημαντική νίκη ως προς τη διαφορά, η οποία δεν έχει καταγραφεί μεγαλύτερη, αλλά δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Και θα σταθώ περισσότερο στο δεύτερο σκέλος του μηνύματος. Δεδομένου του γεγονότος ότι σε σχέση με τον στόχο που είχαμε βάλει απείχαμε πολύ, του 33%, και το κυριότερο, πέραν του ποσοστού, ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, που μας ψήφισε πριν από έναν χρόνο απείχε -είτε κατά κανόνα απείχε. Που σημαίνει ότι σίγουρα δεν θεώρησε ότι κάποια εναλλακτική είναι καλύτερη από εμάς. Αλλά, είναι αυτό που λέμε «έκατσε στην άκρη, έκατσε στο σπίτι του», περιμένοντας να δει από εμάς τα επόμενα τρία χρόνια, από αύριο κιόλας, να συνεχίσουμε τα καλά που κάνουμε, αλλά να αλλάξουμε αυτά τα οποία ενοχλούν αυτό τον κόσμο», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης στον Ρ/Σ Παραπολιτικά για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στην κυβέρνηση θα ακούσουν σοβαρά το χθεσινό αποτέλεσμα με πρώτο τον πρωθυπουργό και θα το αναλύσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. «Δεν θα μηδενίσουμε γιατί η χώρα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα το 2019, αλλά δεν πρόκειται να κρύψουμε κάτω από το χαλί αυτά τα οποία ενοχλούν τον κόσμο», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε επίσης ότι στις ευρωεκλογές που δεν βγάζουν κυβέρνηση ο κόσμος νιώθει ότι είναι πολύ πιο άνετος να στείλει μηνύματα είτε δια της αποχής του είτε μέσω μιας άλλης επιλογής.

«Σίγουρα η συσσωρευμένη πίεση των νοικοκυριών από την ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα έχουν αυξηθεί, αποτυπώθηκε στην κάλπη. Όταν στις δημοσκοπήσεις ο άλλος σου λέει μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια και εσύ χάνεις ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων σου στην αποχή, που σημαίνει ότι δεν «αγοράζουν» τις μαγικές συνταγές της αντιπολίτευσης. Γιατί παράλληλα με την αποδοκιμασία δια της αποχής και το καμπανάκι στην κυβέρνηση από κάποιο μέρος των ψηφοφόρων μας, χτες είχαμε και την οριστική αποδοκιμασία της λογικής των μαγικών συνταγών και των λεφτόδεντρων της Αντιπολίτευσης. Αυτό μας ενδιαφέρει λίγο εμάς, γιατί δεν μας αφορά», συνέχισε.

Πρόσθεσε πως ο κόσμος χθες είπε ότι θα κάθεται λίγο στην άκρη περιμένοντας να δει τι θα κάνει η κυβέρνηση σε μία σειρά από ζητήματα και δεν «αγοράζει» τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι με πέντε κινήσεις λύνονται όλα.

«Ο κόσμος, επίσης, μας είπε και κάτι άλλο. Από εσάς περιμένω μόνο. Δεν περιμένω από κανένα άλλο κόμμα. ‘Αρα, πρέπει εσείς να τρέξετε πιο γρήγορα μεγάλες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Και σίγουρα υπήρχαν και παράπονα μεμονωμένα κατηγοριών πολιτών, από κάποια συγκεκριμένα νομοσχέδια», συμπλήρωσε ενώ μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο ήταν αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αλλά, νομίζω, η μεγάλη εικόνα είναι ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο στο τέλος της ημέρας δεν επηρεάζει και την καθημερινότητα των πολιτών. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε το δρόμο τα τελευταία πέντε χρόνια σε πολύ μεγάλα θέματα. Αυτά δηλαδή δείχνουν το δρόμο. Παράδειγμα σας λέω, η ψηφιακή μεταρρύθμιση, οι πενήντα μειώσεις φόρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους μισθωτούς που συνεχίζουν και τη δεύτερη τετραετία και πρέπει να συνεχίσουν…», ανέφερε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορούσε τους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως δεν μπορούσε η κυβέρνηση να αφήσει το φαινόμενο ένα μεγάλο ποσοστό τους να πληρώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό.

«Όμως, παρά το γεγονός ότι είχε μειώσει ήδη 50 φόρους -οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούσαν και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο ΕΝΦΙΑ αφορά όλους τους πολίτες και το μείωσε 35%- εκείνη τη στιγμή δεν εξηγήθηκε σωστά; Ίσως δεν μπήκανε κάποια κριτήρια; Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να κάνω κριτική σ’ ένα νομοσχέδιο, γιατί, προσέξτε, θα τα δούμε όλα σε ένα σημείο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δυσαρεστήθηκαν. Αυτό δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Αν το κρύψουμε, στρουθοκαμηλίζουμε. Εμείς δεν θα στρουθοκαμηλίσουμε», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι για να γίνουν μεγάλες αλλαγές, πρέπει να αναλαμβάνεις και ένα πολιτικό κόστος και πως είναι δεδομένο ότι αυξάνεται το εισόδημα των πολιτών και βελτιώνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Ο πρωθυπουργός ξέρει καλύτερα απ’ όλους και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα κάθε συνεργάτη του και κάθε κυβερνητικού στελέχους. Δεν μπορώ εγώ να σας πω τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει και δεν το ξέρω και δεν θα έπρεπε να το ξέρω. Αλλά νομίζω ότι πιο πολύ πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία. Όπως κάνει από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έχει καταφέρει και την παραδοσιακή βάση της Νέας Δημοκρατίας, στις μεγάλες μάχες, να την έχει μαζί του, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι ψήφισαν για πρώτη φορά το 2019 ή το 2023 να είναι μαζί μας. Τι θέλω να πω: Δεν πρέπει να κάνουμε απλοϊκές αναλύσεις και να πούμε «α, ξεχάσαμε τους δεξιούς γιατί»…», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ανέφερε επίσης ότι ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι δεν πήγαν σε κάποιο άλλο κόμμα και πως δεν είναι συγκρίσιμες οι βουλευτικές με τις ευρωεκλογές. «Αλλά, εν πάση περιπτώσει, είναι άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν από εμάς να λύσουμε ακόμα περισσότερα προβλήματα και να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Θεωρώ ότι δεν προσδιορίζονται τόσο με ταμπέλες του παρελθόντος. Αυτό που διακρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τότε που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου, είναι ότι έχει μάθει να ακούει τα αρνητικά, να διορθώνει λάθη και στο τέλος να απολογείται μόνο στους πολίτες. Αυτό θα κάνει κι αυτή τη φορά και οι πολίτες θα τον κρίνουν», υπογράμμισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό