20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία κατά την KPMG

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Football Benchmark, ένας κλάδος της KPMG που ασχολείται με την ανάλυση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε τις νέες αξίες της μεταγραφικής αγοράς, όπως αυτές ενημερώθηκαν για το μήνα Απρίλιο.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν κάποια στασιμότητα σε σύγκριση με τους τελευταίους έξι μήνες, προφανώς λόγω των επιπτώσεων της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού, με πολλούς παίκτες να αγωνίζονται να βρουν την προ-πανδημική αξία τους.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, αισθητή είναι η άνοδος του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός όχι μόνο εισήλθε στην πρώτη δεκάδα αλλά βρέθηκε στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας 21 εκατομμύρια αξία σε μόλις δύο μήνες.

Το αδιαμφισβήτητο ρεκόρ παραμένει του Κιλιάν Μπαπέ, ενώ το «βάθρο» κλείνει από τον Χάρι Κέιν. Αντίθετα, ο Σάντιο Μανέ βγήκε από τους δέκα πρώτους, ενώ ο Μάρκους Ράσφορντ κέρδισε θέσεις.

Το τρέχον top 10 με τους πιο πολύτιμους παίκτες στον κόσμο, σύμφωνα με την KPMG και όπως ενημερώθηκε για τον Απρίλιο του 2021 έχει ως εξής:

Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) – 189 εκ. ευρώ Έρλινγκ Χάαλαντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ) – 131 εκ. Χάρι Κέιν (Τότεναμ) – 127 εκ. Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) – 121 εκ. Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι) – 119 εκ. Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν) – 116 εκ. Κέβιν Ντε Μπρόιν (Μάντσεστερ Σίτι) – 113 εκ. Τζέιντον Σάντσο (Μπορούσια Ντόρτμουντ) – 110 εκ. Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) – 110 εκ. Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ) – 110 εκ.

Από την άποψη της αύξησης της αξίας, προφανώς ξεχωρίζει ο Χάαλαντ, ακολουθούμενος από τον Φιλ Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι (87 εκατομμύρια) και τον Μάρκος Γιορέντε (58 εκατομμύρια), αμφότεροι με αύξηση κατά 17 εκατομμύρια.

Τέλος, η KPMG προσφέρει μια επισκόπηση των οκτώ παικτών με τη μεγαλύτερη αξία κατά τη λήξη του συμβολαίου τους. Είναι σαφές ότι η εκτίμηση επηρεάζεται έντονα προς τα κάτω, από τη συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εν λόγω αθλητές.

Ο βασιλιάς των συμβολαίων που λήγουν, φυσικά, είναι ο Λιονέλ Μέσι, του οποίου η αγοραία αξία εκτιμάται σήμερα σε 65 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένη κατά 52% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθεί, σε απόλυτους όρους, ο Μέμφις Ντεπάι (Λιόν) με 20 εκατομμύρια και ο Κουν Αγουέρο, το μελλοντικό «καυτό» όνομα της αγοράς θερινής περιόδου, με 14 εκατομμύρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό