21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι πλούσιοι περιμένουν μεγαλύτερες απώλειες στις αγορές μετοχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πλειονότητα των πλουσιότερων επενδυτών του πλανήτη περιμένει να υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο οι μετοχές προτού αρχίσουν και πάλι να αγοράζουν, καθώς παραμένουν οι έντονες ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την έρευνα της UBS Global Wealth Management.

Mεταξύ των επενδυτών και επιχειρηματιών με περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον ενός εκατ. δολαρίων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 61% θέλει να δει τις μετοχές να υποχωρούν τουλάχιστον 5%-20% επιπλέον προτού αγοράσουν, ενώ το 23% κρίνουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να το κάνουν. Ένα ποσοστό 16% εκτιμούν ότι οι μετοχές είναι σε bear market και ότι έχει έλθει ο καιρός να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους.

Οι πλούσιοι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε στοιχεία ενεργητικού υψηλού ρίσκου, με το 60% να διακρίνει αυξημένες πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης μέσα στο επόμενο 12μηνο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της UBS. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2,928 επενδυτές και 1.180 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενώ πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης και 20 Απριλίου. 

Το ποσοστό των Αμερικανών επενδυτών που εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας βραχυπρόθεσμα υποχώρησε στο 30% από 68% στην προηγούμενη έρευνα του Ιανουαρίου. Παράλληλα, έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι εξάμηνες θετικές προοπτικές για τις αμερικανικές μετοχές σε σύγκριση με άλλες γεωγραφικές περιοχές. 

Στην Ευρώπη, το 46% των Ευρωπαίων επενδυτών δηλώνει αισιόδοξο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές, ποσοστό μειωμένο από το 57%, αλλά το 43% σχεδιάζει περισσότερες επενδύσεις, το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις περιφέρειες. Το 41% αναμένει ότι οι χειρότερες επιπτώσεις του ιού COVID-19 θα έχουν παρέλθει έως τα τέλη Ιουνίου, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.

Σχεδόν το ήμισυ των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν σχεδιάζει αναπροσαρμογή των θέσεων σε μετοχές ενώ 37% σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα, ενώ μόλις το 16% μειώνει τις επενδύσεις του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό