22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι πιο αξιόπιστες/αναξιόπιστες μάρκες και τα πιο αξιόπιστα/αναξιόπιστα αυτοκίνητα του 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Το What Car ταξινόμησε την σοβαρότητα των ζημιών, κατηγοριοποιώντας τες σε 15 ομάδες (μπαταρία, αμάξωμα, φρένα, κινητήρας, ηλεκτροκινητήρας, εξατμίσεις, εξωτερικά φώτα, σύστημα καυσίμου, κλιματισμός, κιβώτιο ταχυτήτων/συμπλέκτη , εσωτερική επένδυση, ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά συστήματα, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση, συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας).
Επίσης ρώτησε τους ιδιοκτήτες πόσο καιρό έμεινε το αυτοκίνητο στο συνεργείο λόγω της βλάβης, αλλά και το κόστος των επισκευών. Έτσι δημιούργησε μια βαθμολογία αξιοπιστίας, που τιμωρεί τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν πολλές και ακριβές βλάβες, ενώ παράλληλα επιβραβεύει τα αξιόπιστα μοντέλα.
Από τους 24.927 οδηγούς που συμμετείχαν στην έρευνα, το 21% είχε υποστεί βλάβη με το αυτοκίνητό του και, παρόλο που το 83% των βλαβών επισκευάστηκαν δωρεάν, στο 9% κόστισε μεταξύ 101 και 500 λιρών και το 2% πλήρωσε περισσότερες από 1500 λίρες. Το 37% των αυτοκινήτων μπορούσε ακόμα να οδηγηθεί και επισκευάστηκε μέσα σε μια μέρα, με το 26% να χρειάστηκε περισσότερο από μία εβδομάδα για να επισκευαστεί.
Σε ότι αφορά τις εταιρίες, η Lexus βρέθηκε και φέτος στη κορυφή με την Toyota να ακολουθεί. Στη τρίτη θέση συναντάμε την Mini και την Mitsubishi, ενώ ακολουθεί η Hyundai και η Suzuki. Την 10αδα συμπληρώνουν οι Kia, Mazda, MG και Dacia.
Στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε της Jeep, ενώ μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται η Land Rover, ακολουθούμενη από τις Fiat, Alfa Romeo και Peugeot.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό