18.5 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Οι περιοχές με το πιο ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης – Πού πωλείται προς 1,52€ το λίτρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκίνησε την Τρίτη (15/10) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μπορεί η μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,19€/λίτρο, μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που η τιμή είναι πολύ τσουχτερή. 

Το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος καταγράφει μείωση στη μέση τιμή του της τάξης του 15% (πέρσι η μέση τιμή του ήταν στο 1,35€ το λίτρο), αλλά υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που η τιμή του έχει πάρει την ανηφόρα. 

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, η πιο ακριβή περιοχή της Αθήνας σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι η Γλυφάδα, όπου πωλείται προς 1,25€/λίτρο, ενώ πανελλαδικά αυτή τη στιγμή την αρνητική πρωτιά κατέχει η Πάτμος, όπου το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 1,52€/λίτρο. Ακολουθεί το Αγκίστρι με τιμή στα 1,45€/λίτρο.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι περιοχές με το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης είναι:

Γλυφάδα: 1,25€/λίτροΚαρύταινα: 1,25€/λίτροΆνδρος: 1,28€/λίτροΣαμοθράκη: 1,38€/λίτροΑγκίστρι: 1,45€/λίτροΠάτμος: 1,52€/λίτροΤο επίδομα θέρμανσης

Εντός του Οκτωβρίου εξάλλου, αναμένεται να εκδοθεί και η κοινή υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και τον τρόπο καταβολής στους δικαιούχους.

Όπως όλα δείχνουν, με το περυσινό μοντέλο για τους δικαιούχους, τα κριτήρια, τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών θα δοθεί και φέτος το επίδομα θέρμανσης σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά με το ύψος του να κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη περιοχή που βρίσκεται η κατοικία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό