18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι παρακολουθήσεις βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό: Σήμερα η δήλωση του πρωθυπουργού

Ειδήσεις Ελλάδα

Φωτιές στην πολιτική σκηνή ανάβουν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Σήμερα θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υπόθεση, ύστερα από ένα μπαράζ ανακοινώσεων, αιχμών και αντιδράσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του αναμένεται να επισημάνει ότι θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ ενδεχομένως να σκιαγραφήσει και τα επόμενα βήματα.  Όπως έχει γράψει το naftemporiki.gr  δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, ενώ δρομολογείται μια ακόμα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία αναμένεται να κληθεί εκ νέου ο μέχρι προσφάτως διοικητής της ΕΥΠ.

Πάντως στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Κοντολέων – σύμφωνα με πληροφορίες καθώς η επιτροπή συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών- δεν είχε κάνει αναφορά στα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Τώρα το Κίνημα Αλλαγής ζητά  οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο κ. Κοντολέων και ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη εβδομάδα και «να πουν όλη την αλήθεια».

Οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο. Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» την κυβέρνηση, ενώ μιλά για «άθλια προπαγάνδα σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών». Ειδικότερα επισημαίνεται πως «ενώ η Εισαγγελέας επικαλείται το νόμο για το απόρρητο της διαδικασίας, η Κυβέρνηση διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους. Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους».

Σε σκληρή ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους».

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο. Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. 

«Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους. Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων; Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό