20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης θέλουν τη βοήθεια των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πλειοψηφία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης έχουν ζητήσει από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να συνεισφέρουν στο έργο της διαθεσιμότητας των οπτικών ινών και του 5G στην ήπειρο, καθώς αναφέρουν ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πλέον βιώσιμη.

Μπορεί τα δίκτυα της επόμενης γενιάς να προσφέρουν ευκαιρίες για την αύξηση των εσόδων, οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας όμως υποστηρίζουν ότι υπηρεσίες όπως το Netflix, το Facebook και το YouTube επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να συμμερίζονται την προσπάθεια, τον κίνδυνο, αλλά και τα έξοδα της κατασκευής τους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι CEOs των Telefonica, Orange, KPN, BT, Telekom Austria, Vivacom, Proximus, Telenor, Altice Portugal, Telia και Swisscom συνέταξαν μια επιστολή, αναφέροντας ότι:

Ένα μεγάλο μέρος της αυξανόμενης κίνησης του δικτύου δημιουργείται και κινείται από τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες. Ωστόσο, απαιτείται συνεχής και εντατική επένδυση και σχεδιασμός του δικτύου από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Αυτό το μοντέλο – που επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες να απολαμβάνουν τους καρπούς του ψηφιακού μετασχηματισμού – θα μπορέσει να επιβιώσει μόνο εάν οι εν λόγω τεχνολογικές εταιρείες συμβάλλουν δικαίως στο κόστος του δικτύου.

Η επιστολή επικρίνει επίσης και τα σχέδια της ΕΕ να καταργήσει τις χρεώσεις στις κλήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ κρατών μελών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό