25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Οι ομοσπονδίες της Γαλλίας στηρίζουν με 100 εκ. ευρώ τους πληγέντες από τον κορωνοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο δρόμο που χάραξε η γαλλική ομοσπονδία τένις θα ακολουθήσουν και άλλες της χώρας, ανοίγοντας τα ταμεία τους σε αυτούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πρόσφατα η FTF διέθεσε 35 εκ. ευρώ για την στήριξη του αθλήματος, που επλήγη σημαντικά μετά τις ακυρώσεις των τουρνουά εξαιτίας του Co-19.

Όπως ανακοινώθηκε περίπου τα μισά χρήματα από τα προβλεπόμενα κέρδη του εφετινού RolandGarros, θα δοθουν στους ανθρώπους του τένις που επηρεάζονται έντονα από την πανδημία στη χώρα.

Το επίδομα από την ομοσπονδία, εξαιτίας της αναστολής όλων των δραστηριοτήτων που έχει ανακοινωθεί έως (τουλάχιστον) τις 13 Ιουλίου, θα λάβουν αθλητές και αθλήτριες δίχως έσοδα αυτό τον καιρό, διοργανωτές τουρνουά ATP και WTA που ακυρώθηκαν, ανεξάρτητοι προπονητές τένις, μικρές ομάδες, διοικητικοί υπάλληλοι και άλλοι.

Η κίνηση αυτή ευαισθητοποίησε και άλλες ομοσπονδίες της Γαλλίας, όπως του βόλεϊ, του μπάσκετ και της ποδηλασίας, οι οποίες θα  εκταμιεύσουν χρήματα για να στηρίξουν αυτούς που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία.

Με βάση τις εκτιμήσεις μέσα στο επόμενο δίμηνο οι ομοσπονδίες θα έχουν μοιράσει ποσό που μπορεί να αγγίζει ή, και να υπερβεί ακόμη τα 100 εκ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό