25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Οι οκτώ φορές που το χιούμορ σου σε έχει σώσει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αλήθεια είναι πως το χιούμορ σου θα είναι πάντα ένα από τα πιο ακαταμάχητα και ελκυστικά χαρακτηριστικά σου, που βέβαια δεν χρησιμοποιείς μόνο για το φλερτ.

Αν είσαι από τους ανθρώπους που το χιούμορ αποτελεί ένα από τα χαρίσματά σου, τότε μάλλον ξέρεις τον τρόπο που μπορείς να κάνεις τη δική σου ζωή αλλά και των αγαπημένων σου πιο εύκολη. Οι φίλες σου πάντα περιμένουν εκείνο το αστείο σου που θα σας κάνει να γελάσετε, να ξεχαστείτε, εκείνο που θα σπάσει τον πάγο σε μία άβολη συνθήκη που μπορεί να βρεθείτε και εκείνο που θα τις σώσει από καταστάσεις που δεν θα ήθελαν να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.

Ακόμα, όμως, και τις μέρες που εσύ η ίδια δεν ξέρεις τι να φορέσεις, εκείνες που δεν βρίσκεις parking, το χιούμορ είναι αυτό που θα σε κάνει να χαλαρώσεις, να ανοίξεις τη ντουλάπα και να διαλέξεις κάτι από τη γεμάτη γκαρνταρόμπα σου αλλά και να κάνεις ακόμη μία βόλτα με το αμάξι, ανεβάζοντας την ένταση της μουσικής και επαναλαμβάνοντας τη φράση «υπάρχει μία θέση για εμένα».

Όταν δεν υπάρχουν λόγια αλλά κάτι πρέπει να ειπωθεί, εσύ που το έχεις με την ατάκα, θα μπορέσεις να διώξεις κάθε αμηχανία. Και η αλήθεια είναι πως το χιούμορ σου θα είναι πάντα ένα από τα πιο ακαταμάχητα και ελκυστικά χαρακτηριστικά σου, που βέβαια δεν χρησιμοποιείς μόνο για το φλερτ. Σε ποιες άλλες περιστάσεις, άραγε, το χιούμορ σου σε έχει σώσει;

#1 Στο ασανσέρ που συναντιόμαστε

Ας παραδεχτούμε πως εκείνα τα δευτερόλεπτα που μπαίνεις μαζί με κάποιον στο ασανσέρ, είναι κάπως άβολα. Δεν έχει σημασία αν βρεθείς με τον γείτονά σου, με τον συνάδελφό σου από τον κάτω όροφο που γλυκοκοιτάζεις ή με κάποιον εντελώς άγνωστο με εσένα. Με όποιον και να είσαι, εκείνα τα δευτερόλεπτα κυλούν πολύ αργά. Μόνο αν επιστρατεύσεις το χιούμορ σου, θα γελάσετε και… έφτασες, τελείωσε!

#2 Όταν γνωρίζεις τους γονείς του προσώπου

Η αλήθεια είναι πως δεν επιδιώκεις να γίνεις φίλη με τα «πεθερικά», αλλά θέλεις να είσαι συμπαθής, χωρίς, βέβαια, να χρειαστεί να πεις τα πάντα για τη ζωή σου. Αν χρησιμοποιήσεις το χιούμορ σου ή τον αυτοσαρκασμό σου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνεις ευχάριστη, θα μοιραστείς μαζί τους λιγότερες άβολες στιγμές από αυτές που χαρακτηρίζουν τέτοιες πρώτες γνωριμίες και θα μπορέσεις να περάσεις την «πίστα» με μεγαλύτερη επιτυχία από όση φανταζόσουν.

#3 Όταν δεν έχεις διαβάσει

Όταν δεν έχεις παραδώσει την εργασία σου εντός προθεσμίας, δεν έχεις περάσει το μάθημα που το δίνεις εδώ και τρεις εξεταστικές, δεν έχεις έτοιμη την παρουσίαση για το project στο γραφείο ή δεν έχεις μαγειρέψει, το χιούμορ σου μπορεί να κάνει λιγότερο δύσκολη τη θέση σου. Θα χρειαστεί να βρεις μία γρήγορη λύση και πάλι, αλλά τουλάχιστον αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με χιούμορ, θα έχεις κερδίσει λίγο χρόνο και αρκετή συμπάθεια.

#4 Όταν η αναποφασιστικότητά σου κάνει την εμφάνισή της

Από φαγητό μέχρι αμόρε. Σε όλο αυτό το εύρος της αναποφασιστικότητάς σου, το χιούμορ μπορεί να σε βοηθήσει και να σε βγάλει για λίγο από τη δύσκολη θέση. Δεν είναι ότι θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις πιο γρήγορα, αλλά θα έχεις ελαφρύνει ήδη την κατάσταση και θα μπορέσεις να κερδίσεις λίγο χρόνο. Ό,τι και να αποφασίσεις μετά, αν από την αρχή το έχεις πάρει στην πλάκα, δεν θα κάνει και τον άλλον να νιώσει αμήχανα. Εκτός αν πρόκειται για φαγητό που εκεί ό,τι και να επιλέξεις απλά θα το ευχαριστηθείς.

#5 Στην απόρριψη

Θα λέγαμε στο φλερτ γενικά, που και αυτό ισχύει, αλλά αν έχεις χιούμορ και πεις μία έξυπνη ατάκα δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχει και ότι θα περάσεις στην επόμενη φάση με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει. Το χιούμορ σου φυσικά υπάρχει και αναγνωρίζεται, ωστόσο δεν μπορείς να ταιριάζεις και με όλους. Οπότε εκείνη είναι η στιγμή που χρειάζεσαι το χιούμορ πιο πολύ από ποτέ, όταν, δηλαδή, θα έρθει η απόρριψη και θα πρέπει να είσαι cool ή αντίστοιχα όταν εσύ δεν είσαι ιδιαίτερα σύμφωνη με το situationship που πρόκειται να δημιουργηθεί.

#6 Όταν σου προτείνουν να βγείτε και θέλεις να αρνηθείς

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αρνηθείς έξοδο; Πιθανότατα μία δικαιολογία, όχι όμως του τύπου «αρρώστησα», γιατί μάλλον δεν θα πείσεις κανέναν. Οπότε τι σου μένει να κάνεις; Να καλέσεις το χιούμορ σου και να εξηγήσεις πόσο θα ήθελες να είσαι εκεί μαζί τους αλλά κάποια κρυφή «δύναμη» δεν σε αφήνει να βγεις ή τέλος πάντων κάτι περισσότερο ευφάνταστο για να μην γίνεις ακατάδεκτη. Έτσι κι αλλιώς, οι κολλητές δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσουν, σε γνωρίζουν καλά.

#7 Όταν έχεις παράπονα στο γραφείο

Είτε θέλεις να εξηγήσεις τι σε ενόχλησε, είτε θέλεις να κάνεις μία παρατήρηση στο εργασιακό σου περιβάλλον, το χιούμορ είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να το θέσεις πιο εύκολα σε κάποιο από τα lunch break με τους συναδέλφους σου για παράδειγμα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση μπορεί το χιούμορ σου να αποδυναμώσει τη βαρύτητα των λόγων σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις νιώσει λιγότερο αμήχανα και θα έχεις εκφράσει κάτι που έτρεχε συνέχεια στο μυαλό σου.

#8 Όταν ρωτάνε οι γονείς σου για την προσωπική σου ζωή

Θέλουμε να σκεφτείς τώρα ένα σκηνικό που σίγουρα έχεις βρεθεί πολλές φορές. Είναι Κυριακή και βρίσκεσαι στο πατρικό σου για το κλασικό οικογενειακό σας τραπέζι. Αφού καθίσετε στις θέσεις σας και έχετε ξεκινήσει το φαγητό, αρχίζουν οι συζητήσεις. Τότε είναι που ξεκινάς και εσύ να προετοιμάζεσαι για τις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν σχετικά με την προσωπική σου ζωή, είναι άλλωστε το standard θέμα σας. Αν έχεις μία κατάσταση να παρουσιάσεις στους γονείς σου, τότε ίσως είναι λιγότερο άβολο. Αλλά αν δεν έχεις να μιλήσεις για κάποια κατάσταση που υπάρχει στη ζωή για ένα διάστημα και σε ενδιαφέρει, θα προτιμούσες να έλειπαν τέτοιου είδους ερωτήσεις. Εκείνοι ρωτάνε από ενδιαφέρον, βέβαια, όμως ο μόνος τρόπος να απαντήσεις είναι χρησιμοποιώντας το χιούμορ σου. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να έχεις βρει το επόμενο θέμα σχολιασμού, ώστε να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση από την ερωτική σου ζωή.

Κάθε τι στη ζωή σου έχει τη δύναμη που εσύ του δίνεις. Τροφοδοτείς καθημερινά και αδιάκοπα καταστάσεις, ανθρώπους και συμπεριφορές, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνεις. Ωστόσο, ξεχνάς συχνά το χιούμορ σου. Είναι αυτό που έχει βγάλει και εσένα και τις φίλες από κάθε άβολη κατάσταση που έχετε βρεθεί. Είναι το ατού σου, πώς να το κάνουμε, οι φίλες σου το δηλώνουν όπου βρεθούν και εσύ αρκεί να σκεφτείς όλες εκείνες τις στιγμές που ένα από τα αστεία σου έσπασε τον πάγο στο γραφείο, στο πρώτο ραντεβού, στο μπαρ ή και στο οικογενειακό τραπέζι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό