29.9 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την παγκόσμια μέρα νερού

Ειδήσεις Ελλάδα

Οικολόγοι Πράσινοι: Ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή σημερινή παγκόσμια μέρα νερού εξέδωσε το κόμμα

Το ό,τι το νερό είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα αγαθά για τη ζωή μας είναι γνωστό, αυτονόητο και διαπιστώνεται κάθε στιγμή. Το νερό είναι τόσο απαραίτητο που πρέπει να το διαφυλάξουμε περισσότερο, ίσως και από κόρη οφθαλμού, αποφεύγοντας κάθε σπατάλη.

Σήμερα, στην πρωτοφανή κρίση που διανύουμε με την επέλαση του Co 19, η αξία του νερού καθίσταται περισσότερο από ποτέ σημαντική, καθώς το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αλλά και η κατανάλωση νερού για ενυδάτωση του οργανισμού, αποτελούν βασικά προστατευτικά στοιχεία από τον θανατηφόρο ιό.

Η φετινή θεματική «Νερό και Κλιματική Αλλαγή» που έχει επιλεγεί για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού, σε συνδυασμό με όσα αλληλεξαρτώμενα βιώνουμε, δημιουργεί περισσότερες ευθύνες σε σχέση με το νερό το οποίο πρέπει να προστατέψουμε και να το αξιοποιήσουμε μόνο με τρόπο βιώσιμο, αειφορικό και με όρους διαγενεακής δικαιοσύνης.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουμε: Το νερό αποτελεί δημόσιο κοινό αγαθό.

Δεν μολύνουμε, λοιπόν, τον υδροφόρο ορίζοντα με καταστρεπτικές εξορύξεις και χημικές καταχρήσεις, σταματάμε τις σπατάλες και δεν εκτρέπουμε τις φυσικές ισορροπίες.Προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό για να συνεχίσει ο κόσμος να ζει όχι επικίνδυνα παραγωγιστικά, αλλά δίκαια και αειφορικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό