16.8 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Οι νέοι κανονισμοί για τους ρύπους δυσκολεύουν τους Ευρωπαίους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, τόνισε την ανάγκη της Ευρώπης να τηρήσει τους στόχους εκπομπών ρύπων για το 2025, προειδοποιώντας ότι κάθε καθυστέρηση θα βάλει την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία σε μειονεκτική θέση έναντι των Κινέζων ανταγωνιστών.

Μιλώντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, υπογράμμισε ότι η Stellantis είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στους νέους στόχους, οι οποίοι απαιτούν αύξηση του μεριδίου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο 20-25%, από το σημερινό 15%.

Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η Renault και η Volkswagen, ζήτησαν από την ΕΕ να επανεξετάσει αυτούς τους στόχους, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα μειώνεται.

Ο Luca de Meo, CEO της Renault, εξέφρασε ανησυχία ότι οι αυστηροί στόχοι μπορεί να οδηγήσουν σε βιαστικές αποφάσεις που δεν θα είναι οι βέλτιστες για την παραγωγή.

Επίσης, η Stellantis έχει αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες μέσω της εξαγοράς του 20% της Leapmotor, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο Tavares υπογράμμισε την ανταγωνιστική πίεση από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 30% χαμηλότερο κόστος από τις ευρωπαϊκές.

Επίσης, υποστήριξε ότι η Stellantis δεν θα χρειαστεί να αγοράσει πιστώσεις εκπομπών, αντίθετα με άλλες εταιρείες.

Εκτός από την οικονομική πλευρά, ο Tavares αναφέρθηκε και στην ηθική ευθύνη της διατήρησης των στόχων εκπομπών, τονίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, προειδοποίησε ότι αν η Ευρώπη δεν προσαρμοστεί έγκαιρα, κινδυνεύει να χάσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των Ασιατών κατασκευαστών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό