33.4 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Οι νέες Bentley Continental GT και GTC Speed είναι υβριδικές και 8κύλινδρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Bentley παρουσίαση τη νέα Continental GT Speed που είναι και το πρώτο της μοντέλο που χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα «Ultra Performance», που εδώ αποδίδει συνδυαστικά 782 ίππους.

Αν και η γνωστή εικόνα των τεσσάρων προβολέων έχει αντικατασταθεί από δύο μόνο προβολείς matrix LED η νέα Continental GT είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Bentley.

Η νέα μάσκα θυμίζει το συλλεκτικό Bentley Batur, ενώ όλα τα άλλα στοιχεία παραπέμπουν άμεσα στην προκάτοχό της.

Στο προφίλ δεν υπάρχουν πια εισαγωγές αέρα, ενώ τα πίσω φώτα είναι πιο επιμηκυμένα, με κομψά LED γραφικά. Όσο για το υπόλοιπο αμάξωμα ακολουθεί το γνωστό στυλ με τα τονισμένα φτερά και τις συνολικά δυναμικές γραμμές. 

Στο εσωτερικό, η νέα, τέταρτη γενιά διατηρεί πολλές λεπτομέρειες από την προηγούμενη, ενώ από εκεί και πέρα η Bentley έχει βελτιώσει την ηχομόνωση, και έχει υιοθετήσει μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, μαζί με τα πιο σύγχρονα συστήματα ADAS και ένα προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας με ασύρματη συνδεσιμότητα και ενημερώσεις over-the-air.

Αυτή που παραμένει είναι η χαρακτηριστική περιστρεφόμενη οθόνη των 12,3 ιντσών, ενώ υπάρχουν νέες καπιτονέ επενδύσεις για τα καθίσματα με τις συνολικά 20 ρυθμίσεις, καθώς και τρία διαφορετικά ηχοσυστήματα. Το κορυφαίο είναι αυτό της Naim με 18 ηχεία και 2.200 Watt.

Το high light της νέας Continental GT και GTC Speed είναι το υβριδικό σύστημα «Ultra Performance», το οποίο συνδυάζει έναν bi-turbo V8 4.000 κυβικών με 600 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα με 190 ίππους, παρέχοντας συνολικά 782 ίππους και 1.000 Nm. Τιμές που την καθιστούν την πιο ισχυρή Bentley που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η μπαταρία των 25,9 kWh του συστήματος είναι τοποθετημένη μετά τον πίσω άξονα για βέλτιστη κατανομή βάρους και εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 81 χιλιομέτρων (κατά WLTP). Όσο για τη φόρτισή της διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά σε wallbox 11 kW.

Η νέα Bentley έχει σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ενώ το εξελιγμένο Bentley Performance Active Chassis περιλαμβάνει σύστημα ενεργητικών αντιστρεπτικών 48V, νέα πνευματική ανάρτηση, νέο λογισμικό ελέγχου ESC και τετραδιεύθυνση. Όσο για τα φρένα εκτός από τα στάνταρ υπάρχουν και τα προαιρετικά κεραμικά.

Παρά την αύξηση του βάρους κατά 192 κιλά σε σχέση με την προκάτοχό της η νέα Continental GT Speed ολοκληρώνει το 0-100 σε 3,2 δεύτερα, δηλαδή 0,4 δεύτερα πιο γρήγορα από την προκάτοχό της με τον W12 και φτάνει τα 335 χλμ./ώρα. Η ανοιχτή Continental GTC Speed ολοκληρώνει το 0-100 σε 3,4 δευτερόλεπτα και η τελική της περιορίζεται στα 285 χλμ./ώρα.

Οι παραδόσεις των νέων Bentley Continental GT Speed και GTC Speed θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2024. Τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στα κεντρικά της εταιρείας στο Crewe της Μεγάλης Βρετανίας, με τις τιμές να ανακοινώνονται αργότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό