29.8 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Οι Μουσουλμάνοι γύρισαν την πλάτη και στους Εργατικούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπό την ηγεσία του Κιρ Στάρμερ οι Εργατικοί κερδίζουν σε αυτές τις εκλογές περισσότερες έδρες από ό,τι θα μπορούσαν να ονειρευτούν μετά τη συντριπτική ήττα του 2019.

Υπάρχει όμως κάτι το παράδοξο, όπως σχολιάζει το BBC. Έχουν εντυπωσιακά κακή απόδοση σε έδρες με μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων ψηφοφόρων. Η ψήφος των Εργατικών μειώνεται κατά μέσο όρο κατά 10 μονάδες σε έδρες όπου πάνω από το 10% του πληθυσμού προσδιορίζοντας ως μουσουλμάνοι.

Ανεξάρτητοι υπέρ της Παλαιστίνης κερδίζουν έδρες

Αυτός είναι ένας λόγος που οι Εργατικοί έχασαν το Λέστερ Ιστ από τους Συντηρητικούς και ο κύριος ίσως λόγος που ο Τζόναθαν Άσγουορθ, ένας σκιώδης υπουργός των Εργατικών, έχασε το Λέστερ Σάουθ από έναν ανεξάρτητο υποψήφιο. Ήταν μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο σοκ της εκλογικής νύχτας.

«Μπορεί να έρθουν ακόμα περισσότερα σοκ», μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο πηγές του Εργατικού Κόμματος σύμφωνα με τις οποίες είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι, που είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Παλαιστίνης να κερδίσουν έδρες, που διεκδικούσαν οι Εργατικοί.

Προς το παρόν είναι ανάμεικτες αναφορές για τη Σαμπάνα Μαχμούντ, σκιώδη υπουργό Δικαιοσύνης, στο Μπέρμιγχαμ Λέιντγουντ, αλλά η ομάδα της είναι σίγουρα πολύ λιγότερο αισιόδοξη από ό,τι χθες το βράδυ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό