20.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι μετοχές που έριξαν… αλατοπίπερο σε μια «άνοστη» εβδομάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη μία εβδομάδα παρατεταμένης μεταβλητότητας και έντονης επιφυλακτικότητας ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να συμπληρώνει 28 διαδοχικές συνεδριάσεις εντός του στενού εύρους των 1.400 – 1.450 μονάδων.

Ευτυχώς για τους επενδυτές, ωστόσο, υπήρξαν ορισμένες μετοχές της Υψηλής και της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, οι οποίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να προσθέσουν λίγο… αλατοπίπερο σ’ ένα κατά τ’ άλλα «άγευστο» και «άνοστο» πενθήμερο.

Οι μετοχές… σηματωροί

Η μετοχή της Lamda Development αποτέλεσε, αναμφίβολα, τον βασικό «πρωταγωνιστή», καθώς μέσα στην εβδομάδα κατάφερε να προσεγγίσει εκ νέου τα φετινά υψηλά των 7,6 ευρώ, καταγράφοντας σωρευτική αύξηση κατά σχεδόν +6,5%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η απόδοση του 2024 να ξεπεράσει το +10%, με τη χρηματιστηριακή αξία να «πιάνει» το 1,3 δισ. ευρώ.

Από κοντά ακολούθησε και η μετοχή της Alpha, η οποία χάρη σε 4/5 «πράσινες» συνεδριάσεις, αποχαιρέτησε την εβδομάδα με θετική μεταβολή κατά +5,3%. Κάπως έτσι, η τράπεζα, η οποία έχει υπο-αποδώσει σε σχέση με τον υπόλοιπο χρηματοπιστωτικό δείκτη, πλησίασε ξανά το ορόσημο του 1,6 ευρώ, αν και εξακολουθεί να απέχει 11% από τις «κορυφές» του 1,79 ευρώ.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στη Cenergy, η οποία κόντρα στην εύλογη μεταβλητότητα εν όψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά έως 200 εκατ. ευρώ, έδωσε συνέχεια στην πλαγιο-ανοδική κίνηση, προσεγγίζοντας τις παρυφές των 10 ευρώ, τα οποία αποτελούν το ιστορικό υψηλό της μετοχής (κέρδη σχεδόν 4% στην εβδομάδα).

Ταυτόχρονα, η μετοχή του ΟΤΕ, μένοντας πιστή στην ανοδική πορεία του β’ εξαμήνου, κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στα καλύτερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2023, υπερβαίνοντας το όριο των 15 ευρώ, χάρη στο εβδομαδιαίο +3,5%. Η μεταβολή του 2024 ανέρχεται πλέον στο +20%, με τα κέρδη από την 1η Ιουνίου να ξεπερνούν το +15%.

Τέλος, η μετοχή της Titan Cement, μην χάνοντας την επαφή με τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 33,7 ευρώ, ενισχύθηκε κατά 3,9% στο τελευταίο πενθήμερο, υπερασπιζόμενη με επιτυχία την κεφαλαιοποίηση των 2,5 δισ. ευρώ και επαναφέροντας τη σωρευτική μεταβολή του τρέχοντος έτους άνω του +50%. Η δε απόδοση στο 12μηνο υπολογίζεται σε τουλάχιστον 90%.

Τα «μεσαία» που ξεχώρισαν

Από τη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση, τώρα, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η οποία χάρη στις εξελίξεις με το ηλεκτρικό καλώδιο της Κύπρου, αυξήθηκε κατά 3,2% στην εβδομάδα, ενώ εντυπωσιακά συνεχίσει η μετοχή της Κρι – Κρι, η οποία φιγουράρει σε αχαρτογράφητα εδάφη (13 ευρώ), με τη μετοχή να διευρύνεται κατά 5,6% στο πενθήμερο. Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε αυτήν την εβδομάδα και η μετοχή της Profile, η οποία έφθασε στα 5,4 ευρώ, με τη διακύμανση στο πενθήμερο να ξεπερνά το +6%.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν μέσα στην εβδομάδα

Lamda Development +6,4% Profile +6,2% Κρι Κρι +5,6% Alpha Bank +5,3% Τitan Cement +3,9% ΟΤΕ +3,5% Cenergy +3,5% ΑΔΜΗΕ +3,2%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό