16.3 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Οι μειώσεις τιμών σε 120 κωδικούς είναι μια καλή αρχή- Ελπίζουμε να συνεχιστεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τη διαδικασία μείωσης των τιμών σε 120 κωδικούς που ξεκίνησε σήμερα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή Rush Hour με την Νικόλ Λειβαδάρη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Στο ερώτημα γιατί τώρα και όχι την περίοδο που είχαμε τη μεγάλη εκτίναξη τιμών ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε ότι «ήδη ο πληθωρισμός βρίσκεται σε μία σταδιακή αποκλιμάκωση, το έχουμε δει τους τελευταίους περίπου πέντε μήνες και προφανώς αυτό σημαίνει ότι όταν έχουμε μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού μεσοσταθμική θα πρέπει εκτός από τα προϊόντα στα οποία έχουν αυξηθεί οι τιμές, να παρουσιάσουμε και προϊόντα στα οποία έχουν μειωθεί οι τιμές».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, και επειδή αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία μπορούν να ζητούν οι καταναλωτές, απαντούν οι επιχειρήσεις στο αίτημα που έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξής Τάκης Θεοδωρικάκος στις αρχές Αυγούστου προκειμένου να κρατήσουν όσο μπορούν τις τιμές τους, να βοηθήσουν τον καταναλωτή, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, από τις διαδοχικές αυξήσεις τιμών».

«Οι αλλαγές έχουν νόημα όταν ο πληθωρισμός έχει σχετικά καλή εικόνα»

«Είναι μία πολύ καλή αρχή που ελπίζουμε να συνεχιστεί και παραπάνω τους επόμενους μήνες σε 600 και αν είναι δυνατόν σε περισσότερους κωδικούς», πρόσθεσε.

Ενώ απαντώντας στο γιατί τώρα δήλωσε ότι «αυτές οι αλλαγές έχουν νόημα όταν ο πληθωρισμός έχει μία εικόνα η οποία είναι σχετικά καλή στην αγορά» και επεσήμανε ότι «θέλουμε να έχουμε μία καλή εικόνα τώρα που είναι δυνατόν. Νωρίτερα όταν ο πληθωρισμός των τροφίμων ήταν κοντά στο 10%, δηλαδή πριν ένα χρόνο, εκεί ήταν προφανώς πολύ πιο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό