25.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Οι μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει ο Ουίλιαμ στο Παλάτι όταν γίνει βασιλιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο Παλάτι όταν αναλάβει τα βασιλικά του καθήκοντα, ακολουθώντας την απόφαση του Καρόλου όσον αφορά στις εμφανίσεις της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι επιτρέποντας μόνο στους εργαζόμενους γαλαζοαίματους να συμμετέχουν στις σημαντικές εκδηλώσεις.

Ο βασιλικός σχολιαστής Ρίτσαρντ Ίντεν ανέφερε ότι ένας φίλος του πρίγκιπα της Ουαλίας ισχυρίστηκε ότι ο Γουίλιαμ είναι σε «πλήρη συμφωνία» με τον βασιλιά σχετικά με μια πιο «περιορισμένη μοναρχία».

Ο royal expert εξέφρασε αυτή την άποψη μετά τον επίσημο εορτασμό γενεθλίων του Καρόλου στο Trooping the Color στις 15 Ιουνίου, όταν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εργάζονται στάθηκαν στο μπαλκόνι του παλατιού για να παρακολουθήσουν το Flypast της RAF.

Η σκέψη του Ουίλιαμ για το μέλλον

Μια πηγή είπε τότε στην Daily Mail: «Όταν τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας συνταξιοδοτηθούν, η Βασιλική Υψηλότητά του δεν θα προσκαλέσει κανέναν άλλον να γίνει εργαζόμενο βασιλικό μέλος. Μένει να δούμε αν θα θέλει ακόμη και τα δύο μικρότερα παιδιά του να είναι εργαζόμενα μέλη».

Ο Ίντεν δήλωσε ότι ο Γουίλιαμ θα μπορούσε να εμπνευστεί από μικρότερες οικογένειες που βασιλεύουν στην Ευρώπη: «Βλέπει τις μικρές ευρωπαϊκές μοναρχίες ως το πρότυπο για το μέλλον».

Στους εορτασμούς του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 2012, η μονάρχης επέτρεψε μόνο στον Κάρολο, την Καμίλα, τον Γουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Χάρι να παρακολουθήσουν τις εναέριες εκδηλώσεις από το μπαλκόνι, κάτι που ερμηνεύτηκε ως συμβολική επίδειξη του μέλλοντος της μοναρχίας.

Ωστόσο, ο Ίντεν αμφισβήτησε το σχέδιο καθώς πρότεινε ότι το κοινό μπορεί να πίστευε ότι το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ είχε «μείνει με μεγάλους κενούς χώρους» ενώ αντ’ αυτού θα έπρεπε να γεμίσει με «χαμογελαστά πρόσωπα νεότερων γαλαζοαίματων».

Και συνέχισε: «Θα ήταν λάθος για τον Γουίλιαμ να συνεχίσει τα σχέδιά του για μια ριζικά αδυνατισμένη μοναρχία όταν ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είναι πλέον εκεί για να τον υποστηρίξουν. Αντίθετα, θα πρέπει να ζητήσει από τις ξαδέρφες του, όπως τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, τη λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και τον κόμη του Γουέσεξ, να μοιραστούν το βάρος μαζί του όταν έρθει η ώρα».

Ακόμη και ως πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Κάρολος ήταν ξεκάθαρος για την επιθυμία του για μια «αδυνατισμένη» μοναρχία, η οποία θα περιλάμβανε λιγότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ένα λιγότερο δαπανηρό ίδρυμα.

Ο πρώην βασιλικός μπάτλερ του Καρόλου, Γκραντ Χάρολντ, είχε εξηγήσει προηγουμένως: «Έχει μειώσει πολύ προσεκτικά και αξιοπρεπώς τη μοναρχία σε αυτό που κατατάσσει ως πυρηνική οικογένεια και αυτό θα γίνει μικρότερο όσο δυστυχώς πεθαίνουν τα βασιλικά ξαδέρφια του».

«Δεν θα επιλέξουν ανθρώπους για να παρέμβουν, νομίζω ότι θα γίνει μια αδυνατισμένη μοναρχία όπως πάντα ήθελε», πρόσθεσε.

Η απουσία του μικρότερου γιου του βασιλιά Κάρολου, πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ έχει γίνει έντονα αισθητή αυτά τα χρόνια, καθώς και οι δύο σταμάτησαν να εργάζονται ως βασιλικά μέλη μετά την αποχώρησή τους το 2019.

Ο αδερφός του βασιλιά, πρίγκιπας Άντριου δεν μπήκε ούτε και φέτος στο μπαλκόνι, καθώς αναγκάστηκε να υποχωρήσει λόγω της αμφιλεγόμενης σχέσης του με τον καταδικασμένο σεξουαλικό δράστη Τζέφρι Έπσταϊν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό