21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι λόγοι μη συναίνεσης των χρηματοδοτικών φορέων σε προτάσεις ρυθμίσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διαδικασία γνωστοποίησης της αιτιολογίας μη συναίνεσης των χρηματοδοτικών φορέων στις προτάσεις ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών θέτει σε ισχύ το υπουργείο Οικονομικών σε συνέχεια της πρόσφατης νομοθέτησης σειράς αλλαγών στον ν.5024/2023.

Η λίστα με τους λόγους απόρριψης απεστάλη στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από τους χρηματοδοτικούς φορείς. Οι λόγοι μη συναίνεσης στην πρόταση ρύθμισης θα αναρτώνται δημόσια, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, σε σχετικό πεδίο.

Όπως διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, αν η αιτιολογία απόρριψης βρίσκεται στη λίστα, θα επιλέγεται σχετικά, διαφορετικά θα συμπληρώνεται, από τον αρμόδιο χρηματοδοτικό φορέα, η ακριβής περιγραφή της αιτιολογίας απόρριψης. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο, επιτυγχάνεται η διαφάνεια και η λογοδοσία σε όλα τα στάδια λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, καθώς και η υποχρέωση από την πλευρά των χρηματοδοτικών φορέων να τεκμηριώνουν πλήρως και δημόσια τους λόγους απόρριψης των προτάσεων ρύθμισης οφειλών που παράγει ο αλγόριθμος.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό