21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι λεπτοί χειρισμοί του Κορδόν για Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αντόνιο Κορδόν εξετάζει τις παραμέτρους για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού και έχει πάρει στα χέρια του τον φάκελο με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Σύντομα θα ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες.

Προτεραιότητα του Αντόνιο Κορδόν αποτελεί η συμφωνία με προπονητή και εξετάζει διεξοδικά όλες τις υποθέσεις και τις παραμέτρους πριν πάρει την οριστική του απόφαση. Ο Ισπανός συνεχίζει τις επαφές με συμπατριώτες του τεχνικούς, όπως και Λατινοαμερικάνους και μέσα στην εβδομάδα είναι πιθανό να προκύψει λευκός καπνός.

Παράλληλα, όμως, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει πάρει στα χέρια του τον φάκελο με τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους, όπως και εκείνον με τους δανεικούς που παίζουν στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, θα ασχοληθεί το προσεχές διάστημα με δύο παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια με την πειραϊκή ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και, συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Η περίπτωση του Αραμπί

Ο Αραμπί μετά από τρεις περιόδους όπου ήταν εντυπωσιακός και καταλυτικός για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, την τελευταία σεζόν κινήθηκε σε χαμηλές στροφές και αποτέλεσε ουσιαστικά εναλλακτική λύση πίσω από τον Μπακαμπού.

Ο έμπειρος επιθετικός είχε 49 συμμετοχές, 10 γκολ και πέντε ασίστ, αλλά ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Συνολικά, μετράει 200 αγώνες, 88 τέρματα και 24 ασίστ μέσα σε μόλις τέσσερις περιόδους και έχει γράψει ήδη το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ, όμως, έχει ετήσιες αποδοχές στον Ολυμπιακό που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, είναι 36 στα 37 και καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο, χωρίς να έχει τα ανάλογα προσδοκόμενα οφέλη.

Η πειραϊκή ΠΑΕ το άντεξε για μία σεζόν, αλλά δύσκολα θα το επωμιστεί και δεύτερη. Δεν είναι εύκολο ένας σύλλογος να πληρώνει τόσα χρήματα για έναν παίκτη που παίζει τέταρτα και εικοσάλεπτα και σε αυτή την ηλικία. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι σύντομα θα γίνει μία συζήτηση του Κορδόν με τον Αραμπί και τον εκπρόσωπό του για να βρεθεί μια λύση.

Ο Κορδόν θα έχει επαφές και με τον Γκάρι

Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής θα έχει επαφές με τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον μάνατζέρ του, αφού ο διεθνής επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, που είναι 32 στα 33, αμείβεται με περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Αρκετά χρήματα για έναν παίκτη που είχε μόλις δύο γκολ και μία ασίστ σε 29 παιχνίδια στην περίοδο και δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Ο Ροντρίγκες δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα ούτε την προηγούμενη σεζόν, καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς (24 ματς, πέντε τέρματα, τέσσερα ασίστ). Επιπλέον, την περίοδο που τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, ο Αφρικανός εξτρέμ δεν ήταν στα πλάνα του Ανιγκό στα playoffs του πρωταθλήματος, δείχνοντας του ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό