18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει τα νησιά να επανέλθουν στη λογική»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας»

Σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας προχωρά η Τουρκία μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Ερντογάν, το οποίο βάλει και κατά των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, αλλά και κατά της Αρμενίας για τις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν.

Στο επίκεντρο της 4ωρης συνεδρίασης βρέθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της, παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες», όπως αναφέρεται. Τονίζεται δε, ότι «δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας». Καλεί ακόμα «τους κύκλους που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, να επανέλθουν στην κοινή λογική».

Ακόμη, συζητήθηκε η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της “ελληνοκυπριακής διοίκησης”, όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία και απευθύνει «έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας».

Τέλος, η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υποστηρίζει για την Αρμενία, ότι «καταδικάστηκε για τις προκλητικές της ενέργειες κατά του Αζερμπαϊτζάν» και κάλεσε την κυβέρνηση της Αρμενίας «να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για ειρήνη που της παρουσιάζεται και να εκπληρώσει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό