32.6 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Οι κλέφτες αρπάζουν τα αυτοκίνητα με ένα απλό «Game Boy» (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν γίνει μία πραγματική μάστιγα, με νέα εργαλεία να βρίσκονται στα χέρια των κλεφτών.

Η Hyundai και η Kia αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα κλοπής με τα ηλεκτρικά τους, ιδίως στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν πλέον μια συσκευή που μοιάζει με Game Boy της Nintendo για να κλέψουν τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτή η συσκευή, τεχνικά ένας εξομοιωτής, μιμείται την εμφάνιση ενός Game Boy και περιέχει υλικό ραδιοφωνικής μετάδοσης.

Εκμεταλλεύεται το σύστημα keyless entry του αυτοκινήτου ενεργοποιώντας το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του αυτοκινήτου και του κλειδιού όταν ο οδηγός αγγίζει το χερούλι της πόρτας.

Στη συνέχεια, ο εξομοιωτής εκτελεί ένα πρόγραμμα που υπολογίζει τον σωστό κωδικό για το ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του αυτοκινήτου, συχνά σε δευτερόλεπτα.

Οι κλέφτες μπορούν να μεταφέρουν τη συσκευή στην τσέπη τους και να περιμένουν να δονηθεί όταν βρεθεί ο σωστός κωδικός.

Ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει ότι ξυπνώντας βρήκαν τα οχήματά τους να λείπουν ή ότι έλαβαν ειδοποιήσεις ότι τα αυτοκίνητά τους είχαν ξεκλειδωθεί και δεν ήταν πλέον εντοπίσιμα μέσω της εφαρμογής της Hyundai.

Το ζήτημα επεκτείνεται πέρα από τη Hyundai και την Kia, με παρόμοιες συσκευές να είναι διαθέσιμες και για άλλες μάρκες όπως η Infiniti, η Lexus και η Mercedes-Benz.

Αυτές οι συσκευές, που συχνά πωλούνται σε υψηλές τιμές (16.000 έως 30.000 δολάρια), αναδεικνύουν ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα σύγχρονα οχήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό