28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Οι Κινέζοι ανοίγουν νέα εργοστάσια στην Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τουρκία βρίσκεται στα τελικά στάδια διαπραγματεύσεων με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery, επιδιώκοντας να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) στη χώρα.

Η Άγκυρα θέλει να προσελκύσει κινεζικές επενδύσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας της.

Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσης ή το χρονοδιάγραμμα, η συμφωνία με την Chery ακολουθεί τη συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων με την κινεζική BYD για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων με παραγωγική δυναμικότητα 150.000 οχημάτων ετησίως.

Σε πρόσφατη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Chery International, Guibing Zhang, με την παρουσία του Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mehmet Fatih Kacir. Η Chery δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις.

Η Τουρκία προσφέρει κίνητρα όπως φορολογικές ελαφρύνσεις και παραχώρηση γης για επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα, με την προϋπόθεση παραγωγής τουλάχιστον 150.000 οχημάτων ετησίως.

Η χώρα έχει ήδη σημαντικές παραγωγικές εγκαταστάσεις από εταιρείες όπως η Ford, η Renault, και η Hyundai, και στοχεύει στην επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση μέσω της συνεργασίας με Κινέζους κατασκευαστές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό