22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Κινέζοι αναζητούν τρόπους να εγκατασταθούν στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Geely, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει οριστική απόφαση.

Ο αντιπρόεδρος της Geely, Li Chuanhai, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Πολωνία για πιθανή συνεργασία στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές που εξετάζονται.

Η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας δεν θεωρεί την Geely ως τον ιδανικό συνεργάτη, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Η Geely, ιδιοκτήτρια της Volvo Cars και συνεργάτης της Renault, αντιμετωπίζει προκλήσεις από τις εμπορικές πολιτικές της ΕΕ, η οποία εξετάζει αυστηρότερους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, έως 35,3%.

Η Geely, μαζί με άλλες εταιρείες όπως η Chery και η Great Wall Motor, αναζητά τρόπους να δημιουργήσει τοπικά εργοστάσια στην Ευρώπη για να παρακάμψει τους δασμούς.

Επιπλέον, έχει εγκαινιάσει μια βάση στη Φρανκφούρτη για τη δοκιμή νέων αυτοκινήτων, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της να εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, η μάρκα Lynk & Co της Geely σχεδιάζει να λανσάρει νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ιταλία και να κατασκευάσει το επόμενο μοντέλο της στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό