Home Περιβάλλον Οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνές αγορές

Οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνές αγορές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μίλησε στο Attica TV σχετική με την πορεία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έφερε σε πρώτο πλάνο το κλίμα αισιοδοξίας που καταγράφεται στην αγορά. Οι κύριοι λόγοι είναι η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και ο μέχρι στιγμής ανοιξιάτικος καιρός που επικρατεί στην Αττική.

Ο κόσμος, με σύμμαχο τον ήλιο και τις γεμάτες… τσέπες βγήκε στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας για να ψωνίσει προσωπικά είδη και δώρα για τους αγαπημένους του. Οι Αθηναίοι έκαναν τις βόλτες τους στις στολισμένες γειτονιές, καταλήγοντας σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο. Έτσι, κινήθηκαν περισσότερο οι επιχειρήσεις, κυρίως της εστίασης, ενώ, ο πρόεδρος του ΕΕΑ έκανε ειδική αναφορά στην αθρόα προσέλευση τουριστών. Η παρουσία των ξένων ταξιδιωτών χαρακτηρίστηκε ως καλό σημάδι για το μέλλον. Εξήγησε, βέβαια, ότι επειδή η ακρίβεια παραμένει το κορυφαίο ζήτημα για τους Έλληνες -με το 96% των πολιτών να τη θεωρεί ως το «νούμερο 1» πρόβλημα- οι καταναλωτές επέλεξαν τις φθηνές αγορές.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, ο οριστικός απολογισμός της κίνησης στην αγορά αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μίλησε, επίσης, για τις δυσκολίες που υπάρχουν γενικότερα στην κοινωνία, όπως για το ενεργειακό κόστος με την επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το ιδιωτικό χρέος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version