23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι καλύτεροι πελάτες του Θωμά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία από τις νίκες της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού που έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή του Θωμά Μαύρου επετεύχθη σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια. Το 2-1 της Νέας Φιλαδέλφειας, η τρίτη από τις έξι συνεχόμενες νίκες με τις οποίες είχε αρχίσει η ΑΕΚ εκείνο το πρωτάθλημα, είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του κορυφαίου Ελληνα σκόρερ της εποχής, ο οποίος από το 1977 έως και το 1984 είχε πετύχει συνολικά 19 γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού με τη φανέλα της ΑΕΚ σε φιλικά και επίσημα ματς!

Η ΑΕΚ του Μίλτου Παπαποστόλου πέτυχε μια ηρωική νίκη εκείνη την Κυριακή. Εχοντας επιστρέψει από ταξίδι τριών ημερών για μεσοβδόμαδο αγώνα του Βαλκανικού Κυπέλλου με τη Βελέζ στο Μόσταρ, παρέταξε μια ενδεκάδα με παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι για τέτοιο ντέρμπι. Ο Σπύρος Θώδης έπαιξε με ένεση, ενώ οι Βαγγέλης Παραπραστανίτης, Δημήτρης Γκέσιος και Μιχάλης Τζιράκης έπαιξαν τραυματίες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Θωμάς Μαύρος σκόραρε με σουτ στο 14’ και στο 33’ με σουτ μέσα από την περιοχή. Ήταν δύο γκολ που ήρθαν ως αποτέλεσμα της επιμονής του και της εκτελεστικής του δεινότητας και μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που παραθέτουμε. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 18’ ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός Σταύρος Παπαδόπουλος. Ήταν τα πρώτα γκολ που είχε σημειώσει ο Μαύρος στον (οποκτηθέντα από τον Ολυμπιακό εκείνο το καλοκαίρι) Νίκο Σαργκάνη και κάπως έτσι «γεννήθηκε» το σύνθημα «Σαργκάνη, Σαργκάνη, ο Μαύρος τι σου κάνει».

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ και η ΑΕΚ οπισθοχώρησε, όμως αυτό οφειλόταν περισσότερο στο γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με πολλούς τραυματίες ποδοσφαιριστές. Δεν δημιούργησε, ωστόσο, μεγάλες ευκαιρίες, ενώ μία από αυτές οφείλεται στην αβλεψία διαιτητή και επόπτη που άφησαν τον Σουηδό επιθετικό του Ολυμπιακού Τόμας Αλστρομ να φύγει από θέση οφσάιντ στο 47’ και να πλασάρει άουτ. Η πιο σοβαρή ευκαιρία του Ολυμπιακού, αυτή του Ορφανού που γλίστρησε σε καλή θέση στο 86’, προήλθε από λάθος του νεαρού τερματοφύλακα της ΑΕΚ Σπύρου Οικονομόπουλου.

Η ΑΕΚ κράτησε ως το τέλος τη νίκη και σκόρπισε ενθουσιασμό στους οπαδούς της. Παράλληλα, ερέθισε τους… «επιστήμονες» της εξέδρας του Ολυμπιακού που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα προκαλούσαν επεισόδια και φθορές στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Είχαν τοποθετηθεί στη σκεπαστή εξέδρα που ακόμα τότε δεν είχε γίνει η «φωλιά» των οργανωμένων της ΑΕΚ και από εκεί είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας την επέμβαση των ΜΑΤ.

Τα.. κατορθώματά τους, όμως, δεν περιορίστηκαν εκεί. Πριν και μετά τον αγώνα κατέστρεψαν μαγαζιά και αυτοκίνητα στον Περισσό, ενώ προκάλεσαν φθορές συνολικού ύψους 300 χιλ. δραχμών στο γήπεδο της ΑΕΚ. Ο τύπος εκείνης της… αθώας εποχής έγραφε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έπρεπε να ξεκινήσει εκστρατεία απομόνωσης αυτών των κακοποιών στοιχείων και τώρα πια, τρεισήμιση δεκαετίες μετά, αυτό ακούγεται σαν… ανέκδοτο, καθώς η συγκεκριμένη ΠΑΕ έχει δώσει θεσμικό ρόλο στην αλητεία της εξέδρας.

Οι κάφροι του Ολυμπιακού δεν σεβάστηκαν ούτε το τμήμα πυγμαχίας της ΑΕΚ, στο οποίο είχε γίνει η απονομή επάθλου του πρωταθλήματός του από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σταύρο Νταϊφά, και έριχναν αντικείμενα στους αθλητές όταν προσπάθησαν να κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Μια ζωή κάφροι…

Στα αξιοσημείωτα του απογεύματος, η αποθέωση που γνώρισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος. Σε μια εποχή που είχε αρχίσει να αμφισβητείται, αφού δεν είχε πια τη δυνατότητα να ενισχύει οικονομικά την ομάδα όπως στο παρελθόν, ο κόσμος έδειξε την αγάπη του σηκώνοντάς τον στα χέρια και πηγαίνοντας στους ώμους μέχρι το αυτοκίνητό του!

H σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Ρήγας, Παραπραστανίτης, Ραβούσης, Τζιράκης, Ελευθεράκης (76’ Βλάχος) Γκέσιος (86’ Μουσούρης) Θώδης, Μπάγεβιτς, Αρδίζογλου, Μαύρος

Στις 21 Σεπτεμβρίου

21/9/69 AEK-Πανιώνιος 3-1 (Α’ Εθνική)

21/9/85 Δόξα Δράμας-AEK1-0 (Α’ Εθνική –μετά τις νίκες επί Αρη, ΠΑΟΚ και Ρεάλ Μαδρίτης, ήττα στη Δράμα και ο Γιάτσεκ Γμοχ δηλώνει «άλλη μια τέτοια εμφάνιση και σηκώνομαι και φεύγω»)

21/9/94 ΑΕΚ-Ατρόμητος (Κύπελλο Ελλάδας –εύκολο ματς για τη φάση των ομίλων αλλά και ιστορικό, αφού σε αυτό ο Βάιος Καραγιάννης πέτυχε το μοναδικό γκολ της 12ετούς καριέρας του στην ΑΕΚ)

21/9/03 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2 (Α’ Εθνική –συναρπαστικό ματς στη Νέα Σμύρνη, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 0-2 και τον Γρηγόρη Γεωργάτο να σκοράρει δύο φορές)

21/9/08 ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0 (Α’ Εθνική)

21/9/11 SKODA Ξάνθη-ΑΕΚ 3-4 (Α’ Εθνική –εξ αναβολής αγώνας που έμεινε αξέχαστος για το… ακροβατικό γκολ του Κολομβιανού Φαμπιάν Βάργκας, αλλά και το μοναδικό γκολ του Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν με την ΑΕΚ)

21/9/19 Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1 (Η ΑΕΚ πέρασε από το Αγρίνιο με γκολ του Λιβάγια)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό