Home Auto • Moto Οι καλύτεροι οδηγοί για φέτος σύμφωνα με τους ίδιους τους πιλότους και...

Οι καλύτεροι οδηγοί για φέτος σύμφωνα με τους ίδιους τους πιλότους και τα αφεντικά των ομάδων

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι οδηγοί της Formula 1 και τα αφεντικά των ομάδων ψήφισαν μυστικά και επέλεξαν για μία ακόμα χρονιά τους δέκα καλύτερους οδηγούς κατά τη γνώμη τους.
Στη ψηφοφορία συμμετείχαν οι πιλότοι (με αλφαβητική σειρά): Alex Albon, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Nicholas Latifi, Charles Leclerc, Kevin Magnussen, Lando Norris, Esteban Ocon, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz, Mick Schumacher, Lance Stroll, Yuki Tsunoda, Max Verstappen, Sebastian Vettel και Zhou Guanyu. Αυτό σημαίνει πως δεν έλαβε μέρος ο Lewis Hamilton.1Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πιλότων

Θέση
Οδηγός

1
Max Verstappen

2
Charles Leclerc

3
Lewis Hamilton

=3
George Russell

5
Lando Norris

6
Fernando Alonso

7
Carlos Sainz

8
Alex Albon

=8
Sebastian Vettel

=8
Sergio Perez

Οι 19 πιλότοι που συμμετείχαν ανέδειξαν ως καλύτερο πιλότο τον Max Verstappen, με τον Charles Leclerc να ακολουθεί. Στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton και ο George Russell, με τον Lando Norris να ακολουθεί. Η 10αδα συμπληρώθηκε από τους Fernando Alonso, Carlos Sainz, Alex Albon, Sebastian Vettel και Sergio Perez.
Το σύστημα βαθμολόγησης ήταν ίδιο με αυτό των αγώνων, δηλαδή 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1, από την πρώτη μέχρι την δέκατη θέση, αντίστοιχα. Οι πιλότοι μπορούν να επιλέξουν και τον εαυτό τους.
Όλα τα αφεντικά των ομάδων συμμετείχαν στη φετινή ψηφοφορία (με αλφαβητική σειρά): Mattia Binotto, Jost Capito, Christian Horner, Mike Krack, Andreas Seidl, Guenther Steiner, Otmar Szafnauer, Franz Tost, Fred Vasseur και Toto Wolff.2Το σύστημα βαθμολόγησης είναι ίδιο με αυτό των αγώνων, δηλαδή 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1, από την πρώτη μέχρι την δέκατη θέση, αντίστοιχα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και νικητής αναδείχθηκε φέτος ο Max Verstappen, συγκεντρώνοντας 207 βαθμούς. Αυτή είναι η δεύτερη -συνεχόμενη- φορά που ο Verstappen κατακτά τον συγκεκριμένο άτυπο τίτλο.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Charles Leclerc με 144 βαθμούς, ενώ στη τρίτη ο George Russell με 127 βαθμούς. Ακολούθησε ο Lewis Hamilton με 100 βαθμούς, με την πεντάδα να την κλείνει ο Sergio Perez με 91 βαθμούς.3Αναλυτικά:

Θέση
Οδηγός
Βαθμοί

1
Max Verstappen
207

2
Charles Leclerc
144

3
George Russell
127

4
Lewis Hamilton
100

5
Sergio Perez
91

6
Lando Norris
81

7
Carlos Sainz
68

8
Fernando Alonso
67

9
Valtteri Bottas
29

10
Sebastian Vettel
24

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version