22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι καλύτερες διακοπές είναι τον Σεπτέμβριο: Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Εάν δούλευες όλο το καλοκαίρι ή εάν από επιλογή κάνεις τις διακοπές  σου μέσα στον Σεπτέμβριο, είσαι από αυτούς τους τυχερούς που μπορείς να απολαύσεις την άδειά σου σε υπέροχους προορισμούς με πολύ καλύτερες τιμές σε εισιτήρια και καταλύματα αλλά και έλλειψη πολυκοσμίας.

Δεν είναι τυχαίο που οι έμπειροι ταξιδιώτες επιλέγουν τον Σεπτέμβριο για τις διακοπές τους – όσο ευνοεί ακόμα ο καιρός- καθώς οι επιλογές είναι πολλές, ενδιαφέρουσες, απόλυτα οικονομικές ενώ μπορείς να επισκεφθείς τα αξιοθέατα ενός τόπου ή να γευματίσεις στα hot εστιατόρια χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις σε ατελείωτες ουρές.

Στο πνεύμα αυτό, το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast, προτείνει τους 10 καλύτερους προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο, οχτώ στο εξωτερικό αλλά και δύο ελληνικά νησιά. 

Μιλάνο

φωτογραφία Unsplash

Τον Σεπτέμβριο το Μιλάνο, που θεωρείται ακόμη πιο βροχερό και από το Μάντσεστερ, αλλάζει πρόσωπο και με μια ιδανική θερμοκρασία (έως 24 βαθμούς) σας δίνει τη δυνατότητα να χαρείτε την πόλη άφοβα και να κάνετε τις αγορές σας για τη χειμερινή σεζόν.

Nέα Υόρκη

φωτογραφία Unsplash

Για πολλούς αποτελεί προορισμό ζωής! Ο καιρός τον Σεπτέμβριο στο «Μεγάλο Μήλο» είναι γλυκός και έχει λιγότερο κόσμο από ότι τους χειμερινούς μήνες. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με ένα ταξίδι και στα πανέμορφα όρη Catskills, ένα δασικό, προστατευόμενο, καταφύγιο 700.000 στρεμμάτων 160 km βορειοδυτικά της Νέας Υόρκης.

Σικελία

φωτογραφία Unsplash

Το ζεστό κλίμα της Σικελίας, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν από την Αφρική και οι άδειες παραλίες της αυτή την εποχή την χρίζουν ως την καλύτερη επιλογή για ήρεμες διακοπές τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, μην αρκεστείτε στις βουτιές και εξερευνήστε τους λαβυρινθώδεις δρόμους και τις μαγευτικές μπαρόκ πόλεις. Ο Σεπτέμβριος είναι και ιδανικός μήνας για την τοπική παραγωγή φρούτων από το εθνικό πάρκο της Αίτνας.

Ίμπιζα

φωτογραφία Unsplash

Τον Σεπτέμβριο η κοσμοπολίτικη Ίμπιζα σας χαρίζει απλόχερα τις ομορφιές της στο πιο ήσυχο πακέτο. Απλώστε άφοβα την πετσέτα σας στην παραλία, απολαύστε χωρίς να κουραστείτε το γεύμα σας στο πιο ωραίο παραθαλάσσιο εστιατόριο χωρίς κράτηση και κάντε την καλύτερη και πιο οικονομική κράτηση στα ξενοδοχεία της επιλογής σας.

Κέρκυρα

φωτογραφία Unsplash

Το πανέμορφο νησί του Ιόνιου πελάγους, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις περιόδους Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος. Τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα το πρωινό μπάνιο είναι μια ζεστή και όμορφη υπόθεση με τους δασώδεις λόφους του νησιού, που είναι ακόμη πράσινοι για απογεύματα κάτω από τις βελανιδιές και τις ελιές.

The Cotswolds (ΝΔ Αγγλία)

φωτογραφία Unsplash

Μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά χωριά, τεράστιοι κήποι και πολυάριθμα δημόσια μονοπάτια πεζοπορίας, συμπεριλαμβανομένου του Cotswold Way μήκους 150 χλμ. μέρος του συστήματος Εθνικών Μονοπατιών, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε σε έναν από τους πιο γραφικούς και παραμυθένιους προορισμούς για τον Σεπτέμβριο.

Ζιμπάμπουε

φωτογραφία Unsplash

Για αυθεντικές διακοπές στη φύση με σαφάρι στο πρόγραμμα και αμέτρητες φωτογραφίας επιλέξτε τη Ζιμπάμπουε. Τον Σεπτέμβριο ανοίγουν μερικά από τα καλύτερα καταλύματα στα εθνικά πάρκα της Ζιμπάμπουε και στους Καταρράκτες Βικτωρίας, ενώ ο ένατος μήνας του χρόνου αποτελεί το καλύτερο διάστημα για να την επισκεφτείτε, αφού η άγρια ζωή μαζεύεται σε περιοχές με νερό καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και η βροχή γίνεται σπάνια.

Σαντορίνη

φωτογραφία Unsplash

Το πιο ρομαντικό νησί του κόσμου, η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Αφήνοντας πίσω τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της, η Σαντορίνη τον Σεπτέμβριο είναι καλύτερη από ποτέ. Η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή, ο καιρός ευνοεί για βόλτες και εξερεύνηση, ενώ το ηλιοβασίλεμα είναι πιο ήρεμο από ποτέ με το λιγοστό του κόσμο.

Bουδαπέστη

φωτογραφία Unsplash

Η Βουδαπέστη είναι μια μεγαλοπρεπής και ρομαντική πόλη, με σύνθεση ιστορία και όμορφη αρχιτεκτονική. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο ξηρός μήνας της και οι μέρες παραμένουν ζεστές. Καθώς πέφτει η νύχτα οι τοπικές παμπ στολίζουν με τα φώτα τους και γεμίζουν με νεαρό κόσμο που απολαμβάνει κοκτέιλ.

Bαρκελώνη

φωτογραφία Unsplash

Με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία 19-25 βαθμούς, η Βαρκελώνη έχει το κατάλληλο κλίμα για διακοπές τον Σεπτέμβριο.Οι παραλίες αλλά και τα νυχτερινά κέντρα είναι γεμάτα, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου είναι η εθνικη γιορτή της Καταλονίας, που η πόλη κλείνει για παρελάσεις, συναυλίες και εορτασμούς. Ακόμα το Fiestas de la Mercι γίνεται τότε, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χρονιάς, που κρατάει μία εβδόμαδα και έχει εκατοντάδες μουσικούς, καρναβάλια, παραστάσεις και συναυλίες, προγραμματισμένες και μη, σε ολόκληρη την πόλη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό