18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι κάτοχοι ομολόγων της Gazprom αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις πληρωμές

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κάτοχοι ομολόγων της Gazprom αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις πληρωμές καθώς η Citigroup, ο αντιπρόσωπος πληρωμών των τίτλων, ελέγχει ότι οι συναλλαγές είναι σύμφωνες με τις κυρώσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ενώ η ρωσική εταιρεία έστειλε τα χρήματα που οφείλονται την περασμένη εβδομάδα, ο πράκτορας πληρωμών φροντίζει ιδιαίτερα για τη διαδικασία δέουσας επιμέλειας. Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου επρόκειτο να καταβάλει τόκους 15 εκατομμυρίων δολαρίων στις 29 Ιουνίου και 7,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (8 εκατομμύρια δολάρια) την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Περίπου το μεσημέρι στο Λονδίνο της 5ης Ιουλίου, οι κάτοχοι δολαρίου και του φράγκου με ληξιπρόθεσμους τόκους δεν είχαν λάβει τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με άλλα άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Και τα δύο ομόλογα έχουν περίοδο χάριτος 14 εργάσιμων ημερών, σύμφωνα με τους όρους τους.

Ένας εκπρόσωπος της Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωπος της Gazprom δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο κρατικά ελεγχόμενος γίγαντας φυσικού αερίου έχει καταβάλει πληρωμές τόκων για επτά από τα ομόλογά του, ενώ εξόφλησε επίσης στους επενδυτές 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα στη λήξη, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η Gazprom υπόκειται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ, αλλά όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κάτι τέτοιο θα περιέπλεκε τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η Ευρώπη — ιδίως η Γερμανία — αντιμετωπίζει μια ζοφερή οικονομική προοπτική καθώς οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας πλήττουν τη βιομηχανική παραγωγή και αυξάνουν τον πληθωρισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό