35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ομήρους από τη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι όλοι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον στρατό και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Οι όμηροι που διασώθηκαν ονομάζονται Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov και Shlomi Ziv. Και οι τέσσερις είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από το μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στη νότια κοινότητα Re’im, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι ειδικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει ταυτόχρονα επιδρομή σε δύο τοποθεσίες της Χαμάς στο Νουσεϊράτ της κεντρικής Γάζας. Από τη μία τοποθεσία διασώθηκε ο Argamani, ενώ οι Meir Jan, Kozlov και Ziv βρίσκονταν στη δεύτερη τοποθεσία.

Οι όμηροι είναι όλοι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Tel Hashomer για περαιτέρω αξιολόγηση.

Η επίσημη ανακοίνωση του στρατού:

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια «μιας δύσκολης ειδικής επιχείρησης στη Νουσέιρατ, τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν», αναφέρει ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου. Πρόκειται για τους: Νόα Αργκαμάνι, 25 ετών, Αλμόγκ Μέιρ Ζον, 21 ετών, Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και Σλόμι Ζιβ, 40 ετών. Και οι τέσσερις «είχαν απαχθεί» από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Νόβα, διευκρίνισε ο στρατός.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο News 12 μετέδωσε πλάνα, όπου εμφανίζεται η Αργκαμάνι να συναντά και πάλι τον πατέρα της, ενώ χαμογελάει και τον αγκαλιάζει.

Αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου ένα βίντεο με την 25χρονη να δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Ισαάκ Χέρτσογκ. «Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Σας ευχαριστώ για τα πάντα, σας ευχαριστώ για αυτήν τη στιγμή», λέει η χαμογελαστή Αργκαμάνι, ενώ κάθεται με τον πατέρα της σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.

Σε ένα άλλο βίντεο, η νεαρή γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και λέει «Είμαι πολύ συγκινημένη. Δεν έχω ακούσει εβραϊκά εδώ και καιρό».

Η Νόα Αργκαμάνι απήχθη με τον σύντροφό της Αβινατάν Ορ από το φεστιβάλ Supernova το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Ο σύντροφός της πιστεύεται ότι παραμένει υπό ομηρία.

Η 25χρονη Ισραηλινή αναδείχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα της κρίσης των ομήρων, όταν πλάνα από την απαγωγή της από δύο άνδρες σε μια μηχανή είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Στο βίντεο εμφανιζόταν η Αργκαμάνι σε απόγνωση να φωνάζει «Μην με σκοτώσετε!».

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «στοχοθετεί αυτήν την ώρα τρομοκρατικές υποδομές στη ζώνη της Νουσέιρατ», στα βόρεια περίχωρα της πόλης Ντέιρ αλ Μπάλαχ, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου Αλ Άκσα της Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ο γιατρός Χαλίλ αλ Ντακράν, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 15 ανθρώπων σε «σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς», οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό