16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι θετικές ειδήσεις στην αγορά ενισχύουν το ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το φιλικό προς την αγορά αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, η αναβάθμιση του δημόσιου χρέους της Ιρλανδίας και η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των ευρωπαϊκών επιτοκίων, έχουν συμβάλει στην αντιστάθμιση ορισμένων αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει το ευρώ.

Η πληθώρα θετικών τίτλων βοήθησε στην ανύψωση του ευρώ έναντι του δολαρίου και της λίρας μετά από εβδομάδες απωλειών. Ενισχύθηκε έως και 0,2% το πρωί της Δευτέρας στα 1,0830 δολάρια.

Το νόμισμα επωφελήθηκε επίσης από τις πρόσφατες ισχυρές επιδόσεις των μετοχών, με τον γερμανικό δείκτη DAX να σημειώνει ρεκόρ την Παρασκευή. Με τις προοπτικές του δολαρίου να θολώνουν από τις επείγουσες συνομιλίες για την αποτροπή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας των ΗΠΑ, το ευρώ θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Barclays.

Χρηματιστήριο: Σε υψηλά 9 ετών έστειλε ο πολιτικός σεισμός τον Γ.Δ. – Απογείωσε τον τζίρο

Στην Ελλάδα οι μετοχές και τα κρατικά ομόλογα σημείωσαν ράλι τη Δευτέρα, μετά το θριαμβευτικό για τη Νέα Δημοκρατία, αποτέλεσμα των εκλογών. Το αποτέλεσμα βάζει το έθνος σε τροχιά επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα, μετά την πτώση του σε junk το 2010 και τη μεγαλύτερη κρατική αναδιάρθρωση στην ιστορία.

Η ΕΚΤ θα πρέπει επίσης να στηρίξει το ευρώ, με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να επαναλαμβάνει σε συνέντευξή της την Κυριακή ότι ο αγώνας για την τιθάσευση του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει. Αυτό ήρθε σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έδωσε σαφές μήνυμα ότι είναι διατεθειμένος να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό