15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ΗΠΑ απαιτούν από τους ταξιδιώτες να κάνουν εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επιτρέψει σε όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες να εισέλθουν στις ΗΠΑ, εφόσον έχουν λάβει οποιοδήποτε εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ακόμη και τα σχετικά μη ελεγμένα κινεζικής κατασκευής εμβόλια Sinovac και Sinopharm, από τις 8 Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τη Δευτέρα ένα προεδρικό διάταγμα που περιγράφει λεπτομερώς τους νέους διεθνείς ταξιδιωτικούς κανόνες της χώρας, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το συνονθύλευμα των γενικών απαγορεύσεων που ίσχυαν από την αρχή της πανδημίας.

Το διάταγμα συνοδεύτηκε από μια σειρά λεπτομερών οδηγιών για τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να επιβάλουν τις νέες εντολές για τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ σε δύο εβδομάδες, οποιοσδήποτε έχει εμβολιαστεί με ένα από τα επτά εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον ΠΟΥ θα επιτρέπεται να εισέλθει στις ΗΠΑ.

Παιδιά κάτω των 18 ετών, άτομα με αλλεργίες σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του εμβολίου και επισκέπτες από χώρες όπου έχει εμβολιαστεί λιγότερο από το 10% θα εξαιρούνται από τη νέα εντολή.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σε 50 χώρες τα ποσοστά εμβολιασμού πέφτουν κάτω από το όριο του 10%. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους Financial Times δείχνουν ότι αυτές οι χώρες βρίσκονται κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική.

Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης είπε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές είχαν σχεδιαστεί σχετικά ευρέως για να ενθαρρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη λήψη εμβολίων.

«Η αποτροπή των ανθρώπων από το να αρρωστήσουν, να νοσηλευτούν και να πεθάνουν από Co είναι κορυφαία προτεραιότητα», είπε το άτομο. «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε κίνητρα σε αυτή τη διαδικασία μειώνει την ποσότητα των ιών που κυκλοφορούν, μειώνει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα για αυτά τα άτομα και στην πραγματικότητα μειώνει την πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες».

Η νέα εντολή θα ισχύει για όλους όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί και οι μετανάστες στη χώρα δεν θα πρέπει να εμβολιαστούν για να εισέλθουν, αν και οι μη εμβολιασμένοι επιβάτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ μία ημέρα πριν πετάξουν. Οι εμβολιασμένοι επιβάτες πρέπει να είναι αρνητικοί μόνο εντός τριών ημερών από την αναχώρηση.

Οι νέοι κανόνες θα αντικαταστήσουν την γενική απαγόρευση που επιβλήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πρώην πρόεδρο, σε όλους τους μη Αμερικανούς που έρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη ζώνη Σένγκεν, το Ιράν, την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Αφρική ή τη Βραζιλία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τους Financial Times

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό