29.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Οι Ευρωπαίοι λένε όχι στους δασμούς στα κινεζικά αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Όμιλος Volkswagen πιστεύει ότι η μείωση του κόστους, αντί της επιβολής υψηλότερων δασμών στα ηλεκτροκίνητα οχήματα κινεζικής κατασκευής, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη.

Ο οικονομικός διευθυντής Arno Antlitz τόνισε ότι ενώ οι πρόσθετοι εμπορικοί φραγμοί της ΕΕ μπορεί να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, κινδυνεύουν να προκαλέσουν σοβαρά αντίποινα.

Την Τετάρτη, η Κίνα απείλησε να επιβάλει δασμούς έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των VW, BMW και Mercedes-Benz, είναι όλο και πιο ευάλωτες σε αυτές τις μεταβαλλόμενες εμπορικές δυναμικές.

Η Κίνα παραμένει μια σημαντική αγορά για αυτές τις μάρκες, με τη Mercedes-Benz να εισάγει εκεί όλα τα πολυτελή μοντέλα της S-Class και Maybach.

Η ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αυξάνοντας ενδεχομένως τους δασμούς πέραν του υφιστάμενου 10% ένα μήνα αργότερα.

Οι εμπορικές εντάσεις έχουν κλιμακωθεί μετά την ανακοίνωση της έρευνας, παρά την πρόσφατη ευρωπαϊκή επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Οι κινεζικές μάρκες EV, όπως η MG Motors και η BYD, αντιπροσώπευαν σχεδόν το 9% των πωλήσεων οχημάτων μόνο με μπαταρία στην Ευρώπη πέρυσι και θα μπορούσαν να φτάσουν το 20% μέχρι το 2027.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό