25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Οι εξωγήινοι μπορεί να ζουν ήδη στη Γη, σύμφωνα με νέα εργασία του Harvard…

Ειδήσεις Ελλάδα

Πως θα σας φαινόταν εάν μαθαίνατε ότι ένας άγνωστος τεχνολογικός πολιτισμός κρύβεται ακριβώς εδώ στη Γη μας, κρυμμένος σε βάσεις βαθιά κάτω από το έδαφος και πιθανόν ακόμη και να αναδύεται με UFO (ΑΤΙΑ) ή να είναι μεταμφιεσμένος σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους;

Σε μια νέα εργασία που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα, μια ομάδα ερευνητών από το Harvard και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα εικάζει ότι οι θεάσεις των “Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλων Φαινομένων” (UAP) – γραφειοκρατική ορολογία για τα ΑΤΙΑ, βασικά – “μπορεί να αντανακλούν δραστηριότητες νοήμονων όντων που κρύβονται εδώ στη Γη (π.χ. υπόγεια), ή/και στα κοντινά της περιβάλλοντα (π.χ. στη Σελήνη) ή ακόμη και να “περπατούν ανάμεσά μας” (π.χ. μεταμφιεσμένοι ως άνθρωποι)”.

Μάλιστα, αυτό είναι άμεσο απόσπασμα από την εργασία. Περιττό να πούμε ότι, όπως παραδέχονται οι ερευνητές, αυτή η ιδέα των κρυμμένων “εξωγήινων” είναι μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση που είναι “πιθανό να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από τους περισσότερους επιστήμονες”. Παρ’ όλα αυτά, υποστηρίζουν, η θεωρία “αξίζει να εξεταστεί πραγματικά με πνεύμα επιστημικής ταπεινότητας και ανοιχτού πνεύματος”.

Το ενδιαφέρον για τις ανεξήγητες θεάσεις ΑΤΙΑ από στρατιωτικό προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία περίπου. Το ενδιαφέρον αυτό κορυφώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών της Πολεμικής Αεροπορίας και πληροφοριοδότης Da Grusch κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ είχαν ήδη ανακτήσει εξωγήινα διαστημόπλοια στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανάκτησης ΑΤΙΑ που διαρκεί δεκαετίες.

Ακόμα και η NASA έχει ανοίξει τις πόρτες της για τους ερευνητές προκειμένου να εξερευνήσουν μυστηριώδη, υψηλής ταχύτητας αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί από στρατιωτικούς πιλότους όλα αυτά τα χρόνια. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακόμη βρει κανένα στοιχείο εξωγήινης ζωής.

Ωστόσο, αυτό δεν αποθάρρυνε τους ερευνητές του Χάρβαρντ. Στην εργασία τους, προτείνουν μια σειρά από πιθανότητες, η μία πιο παράξενη από την άλλη.

Η πρώτη είναι ότι μια “υπολειμματική μορφή” ενός αρχαίου, εξαιρετικά προηγμένου ανθρώπινου πολιτισμού εξακολουθεί να τριγυρνά και να μας παρατηρεί. Η δεύτερη είναι ότι ένα ευφυές είδος εξελίχθηκε ανεξάρτητα από τους ανθρώπους στο μακρινό παρελθόν, πιθανώς από “ευφυείς δεινόσαυρους”, και τώρα κρύβει την παρουσία του από εμάς. Το τρίτο είναι ότι αυτοί οι κρυφοί κάτοικοι ταξίδεψαν εδώ από άλλον πλανήτη ή άλλη χρονική περίοδο. Και τέταρτον είναι ότι αυτοί οι άγνωστοι κάτοικοι της Γης είναι “περισσότερο εξελιγμένοι τεχνολογικά και όχι μάγοι”, τους οποίους οι ερευνητές παρομοιάζουν με “γήινους αγγέλους”.

Οι θεάσεις UFO “σκαφών και άλλων φαινομένων (π.χ. “σφαίρες”) που εμφανίζονται να εισέρχονται/εξέρχονται από πιθανά υπόγεια σημεία πρόσβασης, όπως τα ηφαίστεια”, γράφουν, θα μπορούσαν να είναι απόδειξη ότι αυτοί οι πολιτισμοί μπορεί να μην έλκονται από αυτά τα σημεία, αλλά στην πραγματικότητα να κατοικούν σε υπόγειες ή υποβρύχιες βάσεις.

Η εργασία επικαλείται και τον πρώην εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Gallagher, ο οποίος πρότεινε πέρυσι ότι μια εξήγηση για τις θεάσεις UFO θα μπορούσε να είναι “ένας αρχαίος πολιτισμός που απλά κρύβεται εδώ, για όλο αυτό το διάστημα, και ξαφνικά εμφανίζεται τώρα”, μετά την κατάθεση του Grusch.

Οι ερευνητές δεν σταμάτησαν εκεί, προτείνοντας μάλιστα ότι αυτοί οι κρυμμένοι κάτοικοι μπορεί να πάρουν διαφορετικές, μη ανθρώπινες μορφές πρωτευόντων ή ακόμη και ερπετών.

Πέρα από το να κατοικούν βαθιά κάτω από τη γη, εικάζουν ακόμη ότι αυτό το μυστηριώδες είδος θα μπορούσε να κρύβεται ακόμη και στη Σελήνη ή να έχει κατακτήσει την τέχνη του να αναμειγνύεται με τον άνθρωπο, μια λαϊκή θεωρία που έχει εμπνεύσει αμέτρητα έργα επιστημονικής φαντασίας. Μια άλλη εξήγηση, όπως διατυπώθηκε από τον αμφιλεγόμενο αστροφυσικό του Χάρβαρντ Avi Loeb, υποστηρίζει ότι άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί μπορεί να ζούσαν σε “πλανήτες όπως ο Άρης ή η Γη” αλλά “με ένα δισεκατομμύριο χρόνια διαφορά και ως εκ τούτου δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον”.

Φυσικά, όλες αυτές είναι “τραβηγμένες” υποθέσεις, όπως παραδέχονται οι επιστήμονες, και αξίζει να αντιμετωπίζονται με αρκετό σκεπτικισμό.

“Τις διασκεδάζουμε εδώ επειδή ορισμένες πτυχές των UAP είναι αρκετά παράξενες ώστε φαίνεται να απαιτούν αντισυμβατικές εξηγήσεις”, αναφέρεται στην εργασία. “Μπορεί να είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία έχει καταδείξει ότι θα πρέπει εντούτοις να παραμείνει η ιδέα στο τραπέζι καθώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε το συνεχιζόμενο εμπειρικό μυστήριο των UAP”.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό