20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι εξωγήινοι είναι ρομπότ και το ίδιο θα γίνουν και οι άνθρωποι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κορυφαίος Βρετανός αστρονόμος λόρδος Μάρτιν Ρις, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Αστρονομικής Εταιρείας, παρουσίασε ένα μέλλον βγαλμένο από βιβλίο του Ισαάκ Ασίμοφ ή ταινία επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ.

Μιλώντας στη Γιορτή Επιστήμης του Τσέλτενχαμ ο Μάρτιν Ρις ότι η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους και η αντικατάσταση του από ρομπότ που θα έχουν αναπτύξει συνείδηση είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Ανέφερε επίσης ότι είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί το ίδιο και στους προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς, ότι δηλαδή κάποια στιγμή οι εξωγήινοι εξαφανίστηκαν και την θέση τους έχουν πάρει ρομπότ και με αυτά τα ρομπότ θα έρθουμε σε επαφή τελικά αν και όταν υπάρξει τέτοια συνάντηση.

«Νομίζω ότι αν καταφέρουμε να εντοπίσουμε κάτι προηγμένο έξω από την Γη αυτό δεν θα είναι ένας πολιτισμός που θα αποτελείται από σάρκα, οστά και αίμα όπως ο δικός μας αλλά κάτι ρομποτικό και ηλεκτρονικό. Αν σκεφτούμε την ιστορία της Γης θα δούμε ότι χρειάστηκαν περίπου τέσσερα δισ. έτη για να καταφέρουν οι πιο απλές μορφές ζωής να εξελιχθούν έτσι ώστε να εμφανισθεί μια πιο προηγμένη ζωή που δημιούργησε πολιτισμό ενώ διαθέτουμε τεχνολογία μόλις λίγες χιλιάδες έτη. Είναι λοιπόν μια σοβαρή πιθανότητα μετά από μερικούς αιώνες να έχουμε αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές οντότητες που θα είναι σχεδόν αθάνατες και θα υπάρχουν για όσο θα υπάρχει και το Σύμπαν.

Ο Ρις πριν από λίγες εβδομάδες είχε πει ότι είναι απαραίτητο αν όχι αναπόφευκτο οι άνθρωποι που θα θελήσουν να ζήσουν στον Άρη να προσπαθήσουν να τροποποιήσουν τον εαυτό τους αποκτώντας μηχανικά μέρη ώστε να προσαρμοστούν καλύτερα στις αφιλόξενες συνθήκες του Κόκκινου Πλανήτη αλλά και γενικότερα τις διαστημικές συνθήκες μετατρεπόμενοι έτσι σε cyborg. Σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα αυτό θα είναι και το πρώτο καθοριστικό βήμα στην μετεξέλιξη του ανθρώπου σε μια μηχανική οντότητα που θα ζει αιώνια εξερευνώντας το Σύμπαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό