22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι ελληνικές «βόμβες» των φετινών μεταγραφών: Η άφιξη των Γουίλιαν-Λαμέλα και… ο Τετέ []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μεταγραφική περίοδο στην Super League τελείωσε το βράδυ της Τετάρτης (11/9). Όλα τα αποκτήματα των ελληνικών ομάδων είναι εξαιρετικά, αλλά μόνο δέκα έκαναν το «κλικ» στους φιλάθλους. Το flash.gr, σας παρουσιάζει ποιοι είναι οι «εκλεκτοί» της καλοκαιρινής σεζόν που πήγαν τους οπαδούς στο… αεροδρόμιο.

Γουίλιαν (ελεύθερος) – Ολυμπιακός

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης, έψαχναν… διακαώς τον αντικαταστάτη του Ντάνιελ Ποντένσε στο αρχικό σχήμα. Έτσι, βρέθηκε ο Γουίλιαν στον «δρόμο» τους, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Φούλαμ της Premier League. 

Ο Βραζιλιάνος, όντας 36 ετών, θα φέρει την εμπειρία του στην Super League, αλλά και την μεγάλη ικανότητα που έχει, παρά την ηλικία του. Ο Γουίλιαν, υπέγραψε ένα «μυθικό» συμβόλαιο για έναν χρόνο

Έρικ Λαμέλα (ελεύθερος) – ΑΕΚ

Ο Αργεντίνος σταρ, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Σεβίλλη, ώσπου έμεινε ελεύθερος. Εκεί, η Ένωση με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει τα ηνία των διαπραγματεύσεων με έναν… παλιό συμπαίκτη του, έπεισε τον Λαμέλα να έρθει και να «φορέσει» τα χρώματα της ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Φυσικά, ο κόσμος της ΑΕΚ τον περίμενε στο αεροδρόμιο με συνθήματα, για να τον καλωσορίσει στην Ελλάδα. Ο Έρικ Λαμέλα, προς το παρόν, έχει αγωνιστεί σε πέντε ματς και έχει δώσει μία ασίστ.

Τετέ (7,25 εκατομμύρια ευρώ) – Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι», κατάφερε να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο εξτρέμ από την Γαλατασαράι με ένα «σοκαριστικό» ποσό για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Τετέ, έχει έρθει στον Παναθηναϊκό και από την πρώτη στιγμή έχει δείξει την κλάση του, καθώς έχει σκοράρει σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια των «πρασίνων» απέναντι σε Άγιαξ και Λανς. Με την γαλλική ομάδα, το δικό του γκολ ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση για την League Phase του Conference στο σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ντέγιαν Λόβρεν (ελεύθερος) – ΠΑΟΚ

Ο Κροάτης δευτεραθλητής του κόσμου το 2018, ήρθε σε συμφωνία τα μεσάνυχτα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για την νέα σεζόν. Ο Λόβρεν, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κεντρικούς αμυντικούς της τελευταίας δεκαετίας, καθώς υπήρξε μέλος της Λίβερπουλ για αρκετά χρόνια και ήταν βασικός στην κατάκτηση του Champions League το 2019 από τους «κόκκινους». Παράλληλα, έχει περάσει και από την Λιόν και την Ligue 1.

Κάρμο (δανεικός) – Ολυμπιακός

Ο πρώην παίκτης των Πόρτο και Μπράγκα, ήρθε με δανεισμό στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2024. Στο τέλος της σεζόν, ο Κάρμο, ήταν ένας από τους πιο καταλυτικούς παίκτες των Πειραιωτών για την κατάκτηση του Conference League. 

Λόγω αυτού, με εισήγηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός απέκτησε με δανεισμό από την Νότιγχαμ Φόρεστ τον ψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα είναι και πάλι ένα βασικό «γρανάζι» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Πελίστρι (6 εκατομμύρια) – Παναθηναϊκός

Ο Ουρουγουανός, είναι ένας από τα πιο «hot» ταλέντα της Λατινικής Αμερικής. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από πίεση του ίδιου, τον άφησε να αποχωρήσει και να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Στην αναμέτρηση με την Λανς στο ΟΑΚΑ, ήταν εκείνος που έβαλε το γκολ για το 1-0 και έδωσε το… έναυσμα στην κερκίδα και στους συμπαίκτες του για την μεγάλη πρόκριση του «τριφυλλιού» στα τελικά του Conference League.

Φραντζί Πιερό (3,5 εκατομμύρια) – ΑΕΚ

Η Ένωση πήρε παίκτη στο… 90′ για την επίθεσή της. Ο Πιερό, ήρθε στην ΑΕΚ από την Μακάμπι Χάιφα έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να είναι η αλλαγή του Λιβάι Γκαρσία. Το 2022, επισκέφτηκε την Ελλάδα με την Ισραηλινή ομάδα για έναν αγώνα για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο φαληρικό στάδιο, έβαλε δύο γκολ και διαμόρφωσε το «σοκαριστικό» 4-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στις δηλώσεις του με την νέα του ομάδα και την ΑΕΚ, ο Πιερό συστήθηκε στους φίλους των «κιτρινόμαυρων» και ο Μάριος Ηλιόπουλος τον αποκάλεσε… αντάρτη του κλαμπ.

Μαντί Καμαρά (ελεύθερος) – ΠΑΟΚ

Από τον Ολυμπιακό στους… πρωταθλητές Ελλάδας μετακόμισε ο μέσος από την Γουινέα το φετινό καλοκαίρι. Ο Μαντί Καμαρά, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, για να ενισχυθεί ο νευραλγικός χώρος του κέντρου μετά την αποχώρηση του Μεϊτέ. Στα πρώτα του παιχνίδια, έχει ήδη ένα νικητήριο γκολ κόντρα στον Ατρόμητο, όπου «έγραψε» το τελικό 2-1 στο Περιστέρι.

Κρίστοφερ Βέλντε (4 εκατομμύρια) – Ολυμπιακός

Ο Νορβηγός εξτρέμ, έκανε εξαιρετικές χρονιές με την φανέλα της Λεχ Πόζναν στην Πολωνία και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δαπάνησαν τέσσερα εκατομμύρια για την απόκτησή του. Ο Βέλντε, έχει σκοράρει ήδη ένα γκολ απέναντι στην Athens Kallithea και έχει καταπλήξει τους φίλους του Ολυμπιακού με τις ικανότητές του.

Ταξιάρχης Φούντας (ελεύθερος) – ΟΦΗ

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, του Αστέρα AKTOR και της ΑΕΚ, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από εφτά χρόνια για λογαριασμό του ΟΦΗ. Ο Φούντας, είχε δηλώσει στις αρχές του καλοκαιριού πως θα ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα του. Αξίζει να αναφερθεί πως ο επιθετικός των Κρητικών, έχει πετύχει ήδη ένα γκολ απέναντι στον Βόλο.

Εν κατακλείδι, το φετινό καλοκαίρι ήταν ακατάλληλο για… καρδιακούς για τους φίλους των ελληνικών ομάδων έως και την τελευταία μέρα. Συνολικά, δαπανήθηκαν 50 εκατομμύρια από την Super League για την «παράθυρο» των μεταγραφών.

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό