16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι ελεύθεροι, ωραίοι και… δωρεάν παίκτες του 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε λίγες μέρες θα αλλάξει το επαγγελματικό μέλλον πολλών ποδοσφαιριστών. Ενώ η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ξεκινά την 1η Ιανουαρίου, οι παίκτες που βρίσκονται στο τέλος του συμβολαίου τους τον προσεχή Ιούνιο είναι ελεύθεροι να εγγραφούν δωρεάν στο σύλλογο της επιλογής τους από τον Ιανουάριο.

Και φέτος, όπως κάθε χρονιά, η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει πολύ σημαντικά ονόματα, με πρώτο απ΄ όλα, προφανώς, εκείνο του Κιλιάν Μπαπέ.

Ο νούμερο ένα στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης, που θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ της χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, εξήγησε πρόσφατα ότι θα έπαιρνε απόφαση για το μέλλον του μετά τα νοκ άουτ παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League εναντίον της Ρεάλ.

Από την πλευρά της, η Παρί δεν παραιτείται από την προσπάθεια και κάνει τα πάντα για να ανανεώσει τη συνεργασία με το νούμερο «επτά» της, που βρίσκεται στο σύλλογο από το 2017.

Η Ρεάλ σκοπεύει να χτυπήσει δυνατά σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, εστιάζοντας σε κινήσεις με ελεύθερους παίκτες ένα χρόνο μετά την απόκτηση του Νταβίντ Αλάμπα από την Μπάγερν.

Στην άμυνα, ο σύλλογος του Φλορεντίνο Πέρεθ παρακολουθεί στενά την υπόθεση του Αντόνιο Ρούντιγκερ (μένει ελεύθερος από την Τσέλσι) αλλά έχει ανταγωνισμό από την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Οι «μερένχες» θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να ενισχυθούν στο κέντρο της άμυνας, μετά τις αποχωρήσεις των Σέρχιο Ράμος και Ραφαέλ Βαράν.

Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε επίσης να δει τους Μαρσέλο, Γκάρεθ Μπέιλ και Ίσκο να φεύγουν δωρεάν. Ο Λούκα Μόντριτς θα μπορούσε επίσης να ψάξει αλλού ακόμα κι αν η επέκταση του συμβολαίου φαίνεται ολοκληρωμένη, σύμφωνα με τη Marca.

Από την πλευρά των Γάλλων περιμένει ακόμη ο Πολ Πογκμπά. Αυτήν τη στιγμή στη φάση της ανάρρωσης σχεδόν δύο μήνες μετά από έναν τραυματισμό στον μηρό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής φέρεται να έχει λάβει πρόταση επέκτασης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο προπονητής του Ραλφ Ράνγκνικ, δεν θα έκανε τίποτα για να τον κρατήσει. 

Μετά από δέκα χρόνια στην Τότεναμ, πού θα παίξει ο Ούγκο Λιορίς την επόμενη σεζόν; Ο διεθνής γκολκίπερ, που κλείνει τα 35 χρόνια σήμερα (26 Δεκεμβρίου), έχοντας ακόμα καλές επιδόσεις την περίοδο 2021-2022, πρέπει να παραμείνει στην Τότεναμ σύμφωνα με τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να τον έχει βασικό. Σύμφωνα με την Equipe, πάντως, η Τότεναμ δεν έχει μπει στη συγκεκριμένη φάση των διαπραγματεύσεων.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ μάλλον θα συνεχίσει στην Καταλονία. Άτυχος με πολλούς τραυματισμούς μετά την άφιξή του στην Μπαρτσελόνα και μόλις νυμφευθείς, έχει έρθει σε συμφωνία με τον σύλλογό του για πενταετή ανανέωση, αναφέρει η Sport, με αντάλλαγμα τη μείωση του μισθού του.

Ενώ είχε επεκτείνει το συμβόλαιό του για ένα χρόνο την περασμένη σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Άνχελ Ντι Μαρία είναι και πάλι στο τέλος του συμβολαίου του τον ερχόμενο Ιούνιο. Πολύ χαρούμενος στο Παρίσι, ο Αργεντινός θέλει να μείνει και οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται.

Οι Τζέισον Ντεναγέρ, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και Μπουμπακάρ Καμαρά βλέπουν επίσης το συμβόλαιό τους να λήγει σε επτά μήνες, ενώ στην Ευρώπη, άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου είναι ελεύθεροι να υπογράψουν προσύμβαση με τον σύλλογο της επιλογής τους από τον Ιανουάριο.

Η σχετική λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τους Πάουλο Ντιμπάλα, Νίκλας Ζίλε, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέας Κρίστενσεν, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Τζέσε Λίνγκαρντ, Χουάν Κουαδράδο, Αλεξάντερ Λακαζέτ, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει πολλή… κίνηση και αυτόν τον χειμώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό