18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι εισαγγελείς επιστρατεύτηκαν από τους πολιτικούς διώκτες μου

Ειδήσεις Ελλάδα

Για δεύτερη ημέρα συνέχισε την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι αρνείται “καθ’ ολοκληρίαν” τις κατηγορίες, βάλλοντας κατά των τριών εισαγγελέων Π. Αθανασίου, Ελ. Ράικου και Γ. Τσατάνη, οι οποίοι τον έχουν καταγγείλει για παρέμβαση σε συγκεκριμένες υποθέσεις που χειριζόντουσαν.

«Όλοι οι εισαγγελείς επιστρατεύτηκαν από τους πολιτικούς διώκτες μου, γι΄αυτό το λόγο, για να καταδείξουν ότι υπήρχε σκευωρία Novartis, που όμως το βούλευμα το κατέρριψε», είπε ο κ. Παπαγγελοπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Αθανασίου ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή δεν ανανεώθηκε η θητεία του στην οικονομική εισαγγελία και όσα είπε, τα είπε μετά από υπόδειξη.

Πρόεδρος: Πώς επέλεξε να πει ψέματα για τόσα θέματα ο κ. Αθανασίου;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Του τα υπέδειξαν.

Πρόεδρος: Και γιατί να επιλέξουν αυτές τις υποθέσεις, όπως του Σάλλα, του Αλαφούζου, του Παπαχρήστου;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Γιατί ευνοούσαν το αφήγημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θεωρούσαν οι εγκέφαλοι που σχεδίασαν αυτά τα νοσηρά πράγματα. Το αντάλλαγμα ήταν η ασυλία του. Είχε διαπράξει κατάχρηση εξουσίας για δικογραφίες κατά τριών υπουργών, δεν είχε προχωρήσει τις υποθέσεις.

Για την Ελένη Ράικου

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε ότι με την κ. Ράικου, η οποία  έχει καταγγείλει ότι της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, είχε στενές φιλικές  σχέσεις – κάτι το οποίο η ίδια αρνείται- και πως τον επισκεπτόταν συχνά στο Υπουργείο.

«Στο Υπουργείο ερχόταν πολύ συχνά. Όταν ήταν ο Παρασκευόπουλος Υπουργός, ερχόταν σε μένα. Μετά, όταν ήρθε ο Κοντονής, με εγκατέλειψε και πήγαινε σε αυτόν. Ήταν σε συνεργασία μαζί του για την υπόθεση Novartis. Ο Κοντονής θεωρούσε την υπόθεση αυτή ότι θα ήταν η καταξίωσή του. Εγώ πίστευα πως δε θα προκύψει τίποτα. Δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis και το είχα πει και στον Πρωθυπουργό.

Η κα Ράικου ερχόταν στο υπουργείο πολύ συχνά 2-3 φορές την εβδομάδα. Ήρθε την παραμονή της παραίτησής της, στις 23/3/17 στο γραφείο μου μετά τον Κοντονή. Μάλλον τον είδε για Novartis. Όποτε ερχόταν η Ράικου ο κ. Κοντονής έφευγε και πήγαινε σφαίρα στο Μαξίμου. Ήταν ήρεμη, ασφαλής, μου έθεσε το θέμα της ανανέωσης της θητείας της. Όταν παραιτήθηκε, συνέχισε να έχει σχέσεις μαζί μου, με έπαιρνε για ευχές”, ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό