24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι δραματικές στιγμές της μεταφοράς του 4χρονου στην Αθήνα από την Παύλιανη, όπου τραυματίστηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια απίστευτη μάχη με τον χρόνο και την ατυχία έδωσαν οι γονείς και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» το 4χρονο παιδάκι που τραυματίστηκε σοβαρά από κορμό δέντρου στην Παύλιανη Φθιώτιδας. 

Το βράδυ της Πέμπτης (05/09) το παιδί έπαιζε με το αδελφάκι του, όταν -άγνωστο πώς- στοιβαγμένοι κορμοί δέντρων στην άκρη του δρόμου κύλησαν και το χτύπησαν στο κεφάλι και τον θώρακα. 

Όπως αναφέρει το LamiaReport, άμεσα στήθηκε με συντονισμένη επιχείρηση για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη μεταφορά του παιδιού στην Αθήνα, καθώς ακόμη και το κάθε λεπτό ήταν πολύτιμο στην κατάσταση που βρισκόταν. Γύρω στις 18:30 έγινε η πρώτη κλήση που κινητοποίησε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας. Η συνεννόηση προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ήταν να συναντηθούν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πατέρας με το τραυματισμένο παιδί, στο δρόμο.

Το ασθενοφόρο της Αμφίκλειας, στο οποίο επέβαινε και γιατρός του Κέντρου Υγείας συναντήθηκε στην Οίτη με το αυτοκίνητο του πατέρα και παρέλαβε το παιδί για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Λαμίας. Πριν φτάσει ωστόσο, το ασθενοφόρο έπαθε λάστιχο. Ο οδηγός με την εμπειρία του κατάφερε να κρατήσει το όχημα στην πορεία του, ενώ η γιατρός χωρίς να χάσει χρόνο μετεπιβίβασε το τραυματισμένο παιδί στο αυτοκίνητο του πατέρα που ακολουθούσε και συνέχισαν την πορεία τους. Συγχρόνως ειδοποιήθηκε το Κέντρο του ΕΚΑΒ για να φτάσει νέο ασθενοφόρο.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Λαμίας στο οποίο επέβαινε επίσης γιατρός, παρέλαβε το παιδί και τη γιατρό του ΚΥ Αμφίκλειας, περίπου στα διόδια και όλοι μαζί ξεκίνησαν για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας. Σε όλη τη διαδρομή πρώτα η γιατρός της Αμφίκλειας και στη συνέχεια μαζί με το γιατρό του ΕΚΑΒ παρακολουθούσαν τα ζωτικά σημεία του 4χρονου και έδιναν τα στοιχεία στο Νοσοκομείο, όπου όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ήταν σε ετοιμότητα.

Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού εξετάστηκε η πιθανότητα να χειρουργηθεί στη Λαμία, ωστόσο κατάφεραν να το σταθεροποιήσουν και να το διασωληνώσουν προετοιμάζοντας έτσι τη διακομιδή του σε Νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών.

Με τις σειρήνες αναμμένες και με δύο γιατρούς συνοδεία, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ και έναν νευροχειρουργό, το ασθενοφόρο έφτανε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στο Παίδων Αγία Σοφία. Και εκεί υπήρχε ένα ολόκληρο επιτελείο σε ετοιμότητα που παρέλαβε το 4χρονο παιδί για να μπει άμεσα σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση του παιδιού εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό