Home Ειδήσεις Ελλάδα Οι δικαιούχοι «κερδίζουν» δύο επιπλέον μήνες

Οι δικαιούχοι «κερδίζουν» δύο επιπλέον μήνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρατείνεται, κατά δύο μήνες, η προθεσμία για την υλοποίηση έργων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, κατ’ αυτό τον τρόπο, οι δικαιούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους 14 μήνες, συνολικά, από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής τους για την ολοκλήρωση έργων, από 12 μήνες που προβλεπόταν αρχικά.

Διευκρινίζεται πως παρά την παράταση της περιόδου υλοποίησης, η τελική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων παραμένει αμετάβλητη και ορίζεται στις 30 Ιουνίου 2025.

Αυτή η ημερομηνία αποτελεί και το τελικό όριο για την επιλεξιμότητα των υποβαλλόμενων δαπανών στο πλαίσιο του προγράμματος. Στόχος της δίμηνης παράτασης αποτελεί η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στόχο έχει να βελτιώσει την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας).

Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025. Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version