20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Οι διαφορές με την Γαλλία έχουν αμβλυνθεί», ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας γύρω από τη σύγκρουση στη Λιβύη έχουν αμβλυνθεί από τότε που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων βρίσκονται σε θετική πορεία μετά από μήνες εντάσεων.

Η Άγκυρα και το Παρίσι βρίσκονται σε αντιπαράθεση επί πολλών ζητημάτων τους τελευταίους μήνες, από τη Λιβύη και τη Συρία, έως τη διαμάχη για τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν έχουν ανταλλάξει βέλη σε πολλές περιστάσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Γαλλία θέλει να συνεργαστεί με την Τουρκία στην Αφρική, καθώς οι δύο χώρες ξεπερνούν τις διαφορές τους και πρόσθεσε ότι οι διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό